Vrei sa ai bani? Iata 3 reguli ale oamenilor bogati

Bogatii joaca jocul banilor pentru a castiga, saracii joaca jocul banilor pentru a nu pierde. Iata 3 reguli ale oamenilor bogati. Respecta-le si tu daca vrei sa ai bani!

Oamenii bogati se concentreaza pe oportunitati, persoanele sarace se concentreaza pe probleme. Iata 3 reguli ale oamenilor bogati. Respecta-le si tu daca vrei sa ai bani!

Oamenii bogati vad o potentiala dezvoltare. Saracii vad o potentiala pierdere. Oamenii bogati se concentreaza pe castig. Oamenii saraci se concentreaza pe riscuri.

Oamenii saraci vad mereu partea goala a paharului, vad mereu ceea ce ar putea functiona prost intr-o chestiune: „Ce nu ar merge?” sau „Clar ca nu se poate”. In schimb, oamenii bogati isi asuma responsabilitatea pentru crearea propriei vieti: „Va functiona pentru ca o voi face eu sa functioneze”.

In lumea financiara, ca in orice alt domeniu riscul este direct proportional cu castigul; in general cu cat este riscul mai mare cu atat este si premiul mai mare. Iar oamenii cu minte de invingatori sunt dispusi sa-si asume acel risc.

Oamenii bogati se asteapta sa aiba succes. Au incredere in abilitatile lor, au incredere in creativitatea lor, sunt convisi ca vor obtine ceea ce doresc atat timp cat vor face totul pentru a ajunge acolo.

Pe de alta parte, saracii se asteapta sa dea gres. Lipsa de incredere in ei insisi si in abilitatile lor si ca nimic nu va merge cum trebuie si totul va fi o catastrofa.

Trebuie sa faci ceva, sa cumperi ceva sau sa incepi ceva pentru a avea succes financiar. Trebui sa vezi oportunitatile care sunt in jurul tau in loc sa te concentrezi pe faptul ca este posibil sa pierzi bani.

Bogatii joaca jocul banilor pentru a castiga
Saracii joaca jocul banilor pentru a nu pierde.

Persoanele sarace joaca jocul banilor aparandu-se nu atacand. Insa gandeste-te la sport: care sunt sansele sa castigi un meci de fotbal, spre exemplu, daca tu alegi o tactica defensiva? Cei mai multi dintre oameni ar spune ca sansele saunt mici sau lipsesc cu desavarsire.

Insa exact asa procedeaza cei mai multi dintre oameni cand se gandesc la bani. Principala lor grija este sa supravietuiasca, sa fie in siguranta nu sa obtina prosperitate si abundenta. Deci, care este obiectivul tau? Care este scopul tau real? Care este adevarata ta intentie?

Obiectivul primar al oamenilor bogati este sa aiba multa bogatie si prosperitate. In schimb oamenii saraci au ca scop sa aiba la timp „suficienti bani sa achite facturile”.

Daca ne referim la puterea intentiei, atunci cand obiectivul este sa ai bani suficienti incat sa achiti facturile, exact asta vei primi, niciun banut mai mult. Primesti doar atat cat doresti cu adevarat sa primesti. Daca vrei sa fii bogat, scopul tau trebuie sa fie „bogat”. Nu doar, suficient cat sa achiti facturile sau suficient cat sa te simti confortabil.

Oamenii bogati gandesc la scara mare

Persoanele sarace gandesc la scara mica.

Este important sa stii ca vei fi platit direct proportional cu valoarea pe care o oferi potrivit pietii. Adica, „Cati oameni servesti sau sunt afectati de afacerea ta?”.

Spre exemplu, sa spunem ca este vorbitor motivational. Unii dintre competitorii tai se simt bine cand vorbesc in fata a 20 de oameni, altii se simt confortabil cand au 100 de persoane la seminarul lor, altora le plac audientele de 500 de persoane, in vreme ce sunt si vorbitori care doresc sa aiba in public 5.000 sau chiar un numar mai mare de oamwni? Crezi ca exista vreo diferenta intre veniturile acestor persoane? Bineinteles ca da.

Cine esti? Cum doresti sa-ti traiesti viata? Cum doresti sa joci jocul banilor?

Doresti sa joci in liga celor mari, intr-o liga mai mica sau in cea a minorilor? Decizia iti apartine.

Sa stii ca, in cele din urma, aici nu este vorba de tine, ci de misiunea cu care ai venit pe acest pamant. Este vorba despre ajutarea semenilor tai.

Cei mai multi dintre oameni se lasa dominati de ego: „Eu, eu, mai mult pentru mine”. Insa este important sa adaugi valoare in viata celorlalti. Sunt doua drumuri: unul catre bogatie, prosperitate, implinire iar celalalt catre saracie, faliment, mizerie.

CITEȘTE ȘI...