Vinete marinate cu usturoi si verdeata – Un adevarat deliciu, nu exista reteta mai gustoasa

Bine ai venit sau revenit pe indemnulinimii.ro, site-ul ce incearca in fiecare zi sa va vina in ajutor cu un numar cat mai mare de informatii.

Daca acestea va sunt de folos, nu uitati sa impartiti informatiile si in grupurile din care faceti parte! Va multumim!

Pentru a pregăti acasă vinete marinate cu verdeață și usturoi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Lista de ingrediente:

2 caței de usturoi
3 vinete

2 linguri suc de lămâie
4 linguri sos picant

2 linguri ulei
verdeață
sare

Cum se prepara?

1. Incepem prin a taia vinetele in felii subtiri, dupa care le punem intr-un bol cu apa sarata. Aceasta va ajuta la eliminarea gustului amar. Dupa aproximativ 20 de minute, le scoatem din apa si le lasam sa se scurga bine.

2. Pragatim o tigaie cu fundul mai lat pentru a nu se arde si cu putin ulei in care punem feliile la prajit.

3. Separat, intr-ul alt bol, amestecăm uleiul rămas cu sucul de lămâie si sosul picant.

4. Dacă nu detineti sos picant, acesta poate fi inlocuit cu suc de roșii amestecat cu puțin piper negru și coriandru.

5. Amestecul rezultat il vom pune pe foc. In momentul in care începe să fiarbă, punem usturoiul zdrobit.

6. Punem vânăta în sos și timp de aproximativ 2 minute, o mai lăsăm să fiarbă la foc mic.

7. Cand este gata, o asezam pe un platou și îl decorăm cu verdeață. Se poate servi atât caldă cât și rece.
Așa bunătate… rar mananci!

CITEȘTE ȘI...