Va mai aduceti aminte de fosta prezentatoare Dana Deac? Cum arată și care este starea de sănătate după ce cancerul a recidivat de 5 ori

Dana Deac este fără doar și poate una dintre cele mai puternice femei, cel puțin dintre persoanele publice, vedeta a trecut prin momente dificile, după ce a aflat că suferă de o boală foarte gravă. .

A luptat timp de zece ani cu cancerul la sân și o face în continuare, cu voință, curaj și speranța că totul va fi bine.

Acum, Dana Deac a renuțat la televiziune și lucrează pentru o fundație înființată de o companie de telecomunicații.

În paralel, ea reprezintă interesele pacienților din oncologie și încearcă să aprobe prin intermediul

Parlamentului European un set de standarde comune și reglementări care să șteargă discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalității în medicina oncologică în statele din cadrul UE.

Cancerul a recidivat de cinci ori

Dana Deac se luptă cu cancerul de ceva vreme, iar necruţătoarea boală i-a recidivat de cinci ori până acum.

A fost internată la un spital din Turcia, unde i s-a administrat iod radioactiv i131 şi unde a stat izolată total într-un buncăr timp de 10 zile, cât a durat tratamentul.

După această lungă și istovitoare perioadă de luptă împotriva cancerului, Dana Deac și-a găsit un nou scop în viață. Renunțând la cariera sa în televiziune, s-a alăturat unei fundații susținute de o companie de telecomunicații, dedicată cercetării și susținerii pacienților cu boli grave. În calitate de ambasador al acestei fundații, ea pune acum toată energia și experiența sa în sprijinirea celor afectați de diverse afecțiuni.

Dana nu se oprește aici. În paralel cu munca sa în cadrul fundației, ea s-a implicat activ în reprezentarea intereselor pacienților oncologici în cadrul Parlamentului European. Împreună cu alți activiști și specialiști în domeniul sănătății, încearcă să impună un set de standarde comune și reglementări care să elimine discrepanțele în tratamentele oncologice și inegalitățile în accesul la medicina oncologică în statele membre ale Uniunii Europene.

Chiar și în fața recidivelor repetate ale bolii, Dana Deac rămâne o sursă de inspirație pentru mulți. Experiența sa personală o motivează să continue lupta nu doar pentru propria sănătate, ci și pentru cei care se confruntă cu situații similare. Cu un curaj neclintit și o voință puternică, ea devine un simbol al perseverenței în fața adversităților.

În timpul ultimei recidive, când a fost internată în Turcia pentru un tratament intensiv, Dana a stat izolată într-un buncăr pentru zece zile, primind un tratament cu iod radioactiv i131. Cu toate provocările și sacrificiile, ea nu își pierde speranța și rămâne determinată să ofere o schimbare semnificativă în lupta împotriva cancerului.

Dana Deac continuă să inspire oamenii nu doar prin cuvinte, ci și prin fapte, transformându-și propria poveste de viață într-o sursă de motivație pentru toți cei care se confruntă cu provocări similare.

CITEȘTE ȘI...