Un vameș se întâlnea zilnic cu Ion care ducea pe bicicletă spre Republica Moldova câte doi saci de nisip. Vamesiul Și-a pus mâinile în cap când a aflat adevărul.

Nu este satisfacție mai mare pentru un vameș ca momentul în care are o captură importantă la locul de muncă. Șefii îl apreciază, ajunge vedetă la TV și toată lumea îi recunoaște calitățile. Însă un vameș a avut parte de aventura vieții sale cu un bărbat care tranzita aproape zilnic granița.

Era o zi obișnuită atunci când Mihai Popescu, vameș la granița cu Republica Moldova, l-a observat pe Ion Gheorghe cu doi saci mari pe spate, în timp ce trecea granița în Republica Moldova. Conform procedurii, vameșul a început să îi pună întrebări. Unde se duce, dar și ce are în saci. Răspunsul a venit sec: Nisip.

Însă vameșul nu s-a lăsat convins de răspuns, a tăiat un sac, a trimis nisipul la labortator și l-a ținut peste noapte pe Ion . Rezultatul analizelor i-a dat dreptate lui Ion, iar vameșul a fost nevoit să își ceară scuze și să îl lase pe bărbat să treacă liniștit.

Însă în zilele următoare, povestea s-a repetat, iar vameșul a început să nu mai doarmă nopțile din cauza curiozității. Nu se poate așa ceva, sigur Ion face ceva necurat, iar el trebuia să afle cât mai curând.

Iar într-o zi, după multe luni, dorința i s-a împlinit. Era duminică atunci când vameșul a intrat într-un bar, iar acolo l-a observat pe Ion care se afla la o masă cu prietenii săi. Cunoscându-se deja foarte bine, vameșul s-a apropiat de bărbat și i-a mărturisit că într-o zi va afla adevărul. Va descoperi cu ce face el contrabandă, că sigur nu este nevinovat. Și l-a implorat să îi spună adevărul care îl măcina de atâta timp.

Răspunsul nu s-a lăsat așteptat, iar Ion i-a făcut o mărturisire care l-a făcut pe vameș să își pună mâinile în cap. De atâta timp, el făcea contrabandă cu, da, ați ghicit bine, BICICLETE.

CITEȘTE ȘI...