Un director pleacă cu secretara într-o delegaţie

Un director pleacă cu secretara într-o delegaţie. Ajunşi la hotel, pentru a scuti bani la cazare, cere o cameră cu un pat. Se cazează şi după ce rămân singuri în cameră, îi spune secretarei:

– Doamnă, pentru că sunt bărbat, eu voi dormi pe jos, dumneavoastră veţi dormi în pat.

– Vai, domnule director, se poate? Suntem oameni maturi, cum se poate să dormiţi pe jos, vom dormi în acelaşi pat!
– Bine, dar nu vă deranjează? zise directorul.

– Nu, zise secretara, dar să ştiţi că eu dorm goală!

În prima seară, directorul a năduşit, a doua la fel, a treia la fel, dar nu a făcut nimic, abţinându-se din răsputeri. Au plecat acasă fără a se întâmpla nimic între ei şi primul lucru pe care l-a făcut directorul când a ajuns acasă a fost să se ducă la la psiholog.

– Domnule psiholog, uite ce s-a întâmplat: am fost în delegaţie… şi îi povesteşte tot şi cere un tratament pentru a se linişti.

Psihologul, după ce l-a ascultat atent, i-a spus:
– Vă duceţi acasă şi beţi şase găleţi cu apă!

– Are vreun efect, domnule psiholog, mă vindec?
– Nu ştiu, dar atât bea un bou!

 

Iată inca un banc despre o secretară:

Într-o zi, în biroul unei companii, secretara, doamna Smith, se întoarce de la pauză și găsește pe biroul ei un bilet care spune: „Doamna Smith, vă rugăm să veniți în biroul șefului. Este vorba despre o chestiune importantă.”

Secretara, fiind puțin neliniștită, își îndreaptă sacoul și începe să se gândească la ce ar fi putut face greșit. Așa că merge cu pași mărunți și apăsați către biroul șefului, bătând ușa cu o bătaie ușoară și intrând cu frică înăuntru.

Șeful o privește cu seriozitate și spune: „Doamna Smith, am observat că ați fost foarte corectă și eficientă în munca dumneavoastră. În plus, sunteți mereu punctuală și vă faceți treaba cu o atenție minuțioasă la detalii. Și, nu în ultimul rând, sunteți o prezență plăcută în birou.”

 

Secretara, uimită, începe să respire ușurată și își cere scuze pentru că a fost atât de speriată. Șeful zâmbește și spune: „Nu vă faceți griji, nu sunteți în niciun pericol. De fapt, am vrut să vă mulțumesc pentru toate aceste calități și am hotărât să vă acordăm o creștere de salariu!”

Secretara își revine în sfârșit și zâmbește de la o ureche la alta. „Mulțumesc, domnule șef! Nu știam la ce să mă aștept, dar acum sunt cu adevărat recunoscătoare.”

Șeful continuă: „Nu e nevoie să-mi mulțumiți. În plus, există și o altă veste bună. De acum înainte, veți avea un program de lucru flexibil, astfel încât să puteți să vă aranjați timpul cum doriți.”

Secretara, acum în culmea fericirii, întreabă: „Și asta înseamnă că pot să plec mai devreme astăzi?”

 

Șeful zâmbește din nou și răspunde: „Desigur, doamna Smith, puteți pleca mai devreme astăzi. Dar, înainte să o faceți, am un ultim lucru de discutat. Pot să știu cine v-a trimis biletul cu ‘veniți în biroul șefului’?”

Secretara zâmbește și spune: „Desigur, domnule șef. Biletul a fost trimis de soțul meu, care este șeful dumneavoastră în altă firmă. El voia să mă asigure că mă simt apreciată și bine tratată la locul meu de muncă.”

Șeful râde cu poftă și spune: „Excelent, doamna Smith! Aveți un soț minunat. În acest caz, puteți pleca mai devreme și să-i transmiteți mulțumirile mele pentru bilet!”

Și așa, secretara a plecat mai devreme în acea zi, cu inima plină de bucurie, știind că este apreciată și la locul de muncă și acasă.

CITEȘTE ȘI...