Un cioban a sunat la 112 și a spus că este urmărit de urs în pădure

Un cioban de 43 de ani dintr-o comună nemțeană a apelat la numărul de urgență 112, spunând că se află în pericol, fiind urmărit de un urs în pădure.

Evenimentul a declanșat o serie de acțiuni din partea forțelor de ordine, dar când aceștia l-au găsit, au avut parte de o surpriză neașteptată.

Individul, domiciliat în Neamț, a contactat dispeceratul de urgență 112, informând că s-a pierdut în mijlocul pădurii locale, fugind de un urs care îl urmărea.

În ceea ce privește modul în care forțele de ordine l-au găsit pe cioban, acesta a fost marcat de câteva aspecte neobișnuite. „Bărbatul a efectuat mai multe apeluri la numărul de urgență, indicând de fiecare dată o locație diferită.

După un set complex de investigații, polițiștii au reușit să îl găsească pe bărbat în localitatea Crăcăoani.

Cu toate acestea, ciobanul nu se afla într-o situație de pericol, ci era sub influența alcoolului”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, inspectorul Ramona Ciofu, conform sursei Agerpres.

Ca urmare a apelării nejustificate a numărului de urgență 112, bărbatul a primit o amendă ca sancțiune contravențională.

În plus, acest incident subliniază importanța utilizării corecte a numărului de urgență și a faptului că apelurile false pot devia resurse importante de la situații reale de urgență.

În urma incidentului, autoritățile au început o investigație pentru a stabili motivele din spatele apelurilor false ale ciobanului. Ei au descoperit că acesta se afla într-o stare avansată de ebrietate și, probabil, a fost afectat de teama și confuzia induse de alcool.

Ciobanul, pe nume Gheorghe Popescu, a fost adus la sediul poliției pentru a fi audiat. Acolo, el a recunoscut că nu a fost urmărit de niciun urs și că a apelat la numărul de urgență sub influența băuturilor alcoolice. Motivul invocat a fost acela că se simțea dezorientat în pădure și nu știa cum să se întoarcă acasă.

În urma acestor dezvăluiri, autoritățile au decis să aplice o amendă semnificativă lui Gheorghe Popescu pentru apelurile false și utilizarea nejustificată a serviciilor de urgență. În plus, el a fost avertizat cu privire la consecințele legale ale unei astfel de conduit. Aceasta includea și posibilitatea de a suporta costurile suplimentare ale operațiunii de căutare și salvare, care au fost activate în urma apelurilor sale false.

În contextul acestui incident, autoritățile au lansat și o campanie de conștientizare, subliniind importanța utilizării corecte a serviciilor de urgență și consecințele negative ale apelurilor false. Această situație a evidențiat, încă o dată, că astfel de apeluri pot devia resursele și eforturile autorităților de la situațiile reale de urgență, punând în pericol siguranța publică.

În final, Gheorghe Popescu a fost lăsat în custodia familiei sale, cu avertismentul că viitoarele apeluri false vor fi tratate cu seriozitate și vor avea consecințe legale mai severe.

CITEȘTE ȘI...