Uite cum faci o dulceata de nuci verzi buna de te lingi pe degete!

Dulceata de nuci verzi este un deliciu ce ne aminteste de copilarie.

Aceasta dulceata este un adevarat deliciu si in zilele reci de toamna si iarna o vom consuma cu mare drag si ne va umple momentele de aroma.

Trebuie sa stiti ca in Caucaz aceasta dulceata si-a pastrat pana in prezent titlu de “deliciu regal”.

Daca sunteti amator de dulciuri atunci aceasta reteta nu trebuie ocolita.

De asemenea trebuie stiut ca in cantitati mici, dulceata de nuci verzi aduce un plus de vitamine pentru organism fiind o sursa buna de serotonina si endorfina.

Nucile verzi sunt bogate in vitaminele C, PP, E, iod, acizi grasi si tanin.

Un beneficiu al consumului de dulceata de nuci verzi il reprezinta purificarea vaselor sangvine si normalizarea tensiunii arteriale.

Iata ce aveti nevoie pentru a prepara acest deliciu :

5-6 kilograme de nuci verzi

1.5 litrii de apa

2 kilograme de zahar

Mod de preparare

1.Primul pas este sa pregatiti ingredientele, sa spalati bine nucile si sa le curatati de coaja cu un cutit ascutit.

Pentru a va feri de petele lasate pe piele folositi manusi.

2.Inmuiati nucile in apa rece pentru 4 ore, schimbati apoi apa si mai lasati nucile inmuiate inca 4 ore.

3.Intr-o oala/cratita mai adanca se amesteca zaharul cu apa si se fierbe ca un sirop simplu.

4.Atunci cand zaharul s-a dizolvat, daugati in cratita nucile.

Se amesteca si se lasa sa fiarba.

5.Dulceata trebuie sa fiarba timp de cel putin 4 ore la foc mic.

6.Dupa cele 4 ore luati cratita de pe fic si sterilizati borcanele in care puneti dulceata desupra aburilor fierbinti.

7.Turnati dulceata peste borcanele sterilizate si inchideti cu capace etans.

Dulceata se pastreaza la temperaturi mici, ferita de razele soarelui.

Trebuie sa stiti ca dulceata de nuci verzi se consuma cu bauturi calde sau este folosita in prepararea altor deserturi.