Tragedie în sportul românesc: un fost vicecampion mondial la box a murit la vârsta de doar 47 de ani

Marian Velicu, fostul pugilist român, a încetat din viață la vârsta de 47 de ani, potrivit anunțului făcut de Federația Română de Box pe pagina sa de Facebook. Acesta a murit din cauza unei boli grave, cu care s-a luptat în ultimele sale zile.

Tragedie în sportul românesc: un fost vicecampion mondial a murit la vârsta de doar 47 de ani. Marian Velicu a avut o carieră remarcabilă în box, fiind vicecampion mondial la categoria 48 kg în anul 2001, la Belfast. În 2000, el a câștigat medalia de bronz la Campionatele Europene desfășurate la Tampere. Totuși, din păcate, nu a putut să dispute finala campionatului mondial din cauza unei infecții la rinichi. În palmaresul său se numără și participarea la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, unde a fost învins în turul secund de către cubanezul Maikro Romero, care ulterior a câștigat medalia de bronz.

Tragedie în sportul românesc: un fost vicecampion mondial la box a murit la vârsta de doar 47 de ani

„În urma unei boli necruțătoare, s-a stins din viață fostul boxer Marian Velicu, vicecampion mondial și medaliat cu bronz la Campionatele Europene, la categoria 48 kg. De asemenea, Marian Velicu a participat la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, este anunţul FR Box.

În cariera sa, Marian Velicu a întâmpinat și provocări legate de dopaj. În 2001, a fost suspendat pentru doi ani de către Agenția Mondială Antidoping, după ce a fost depistat că a folosit o substanță interzisă, furesomid, într-o încercare de a slăbi, fără să cunoască că acest medicament este pe lista substanțelor interzise.

După încheierea carierei sportive, în perioada suspendării, Marian Velicu s-a angajat ca plutonier în Poliția Română, activând la Secția 12 din București.

Marian Velicu va rămâne în memoria celor din lumea sportului ca un boxer talentat, cu rezultate notabile în cariera sa, dar și ca o persoană care a trecut prin multiple provocări și a avut un parcurs de viață marcat de sacrificii și perseverență.

CITEȘTE ȘI...