Tragedie cumplită pentru FLORIN PIERSIC! Si-a luat rămas bun… Toată România e în stare de şoc. Adio, maestre!

Doliu in lumea filmului romanesc. A murit celebrul actor Constantin Codrescu. Anuntul a fost facut de Toma Enache, pe reteaua de socializare.

Un actor urias, cu care am avut onoarea si bucuria sa lucrez si sa colaborez in aceasta vara la filmul – „ENESCU, geniul si printesa”.

Dumnezeu sa il odihneasca!

Condoleante familiei!”, a scris noaptea trecuta actorul Toma Enache pe Facebook.

Cine a fost Constantin Codrescu

In 1951 a absolvit Institutul de teatru din Bucuresti. Intre 1976 – 1989 a fost profesor la Institutul de teatru din Targu-Mures. Constantin Codrescu este cetatean de onoare al acestui municipiu.

Importanta activitate teatrala si multiple aparitii la televiziune cu precadere pana in 1989. Colaborator permanent al redactiei Teatru la Radio Romania, timp de 45 de ani. Un rol principal de referinta: GHITA, din „LA MOARA CU NOROC” (dupa nuvela omonima a lui Ioan Slavici), film regizat de Victor Iliu.

1976 – 1989. Activitate didactica universitara la Institutul de Teatru din Targu Mures unde a participat la infiintarea sectiei romane, apoi director al Teatrului Maria Filotti din Braila si al Teatrului din Sfantu Gheorghe (judetul Covasna), unde de asemenea s-a dovedit a fi fost un pionier al teatrului romanesc.

Constantin Codrescu a fost un cunoscut actor român, născut pe 26 noiembrie 1934 El a avut o carieră de succes în industria filmului și teatrului românesc, fiind recunoscut pentru talentul său remarcabil și abordarea sa versatilă în interpretare.

A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București și a devenit unul dintre actorii de referință ai scenei românești. A jucat în numeroase producții cinematografice și teatrale, interpretând roluri memorabile și captivante.

Constantin Codrescu a colaborat cu unii dintre cei mai renumiți regizori și actori din România și a fost apreciat pentru prezența sa scenică puternică și abilitățile sale actoricești remarcabile. A excelat în diverse genuri, de la dramă și comedie până la teatru clasic și contemporan.

Cariera sa impresionantă a fost marcată de interpretări memorabile în filme precum „Ciuleandra” (1963), „Pădurea spânzuraților” (1964), „Mihai Viteazul” (1970), „Burebista” (1980) și multe altele. De asemenea, a fost prezent pe scenele teatrelor de prestigiu din România, unde a susținut roluri de referință.

Constantin Codrescu a fost o personalitate respectată și iubită în lumea artistică, lăsând în urmă o moștenire remarcabilă în cultura și patrimoniul artistic românesc. Interpretările sale autentice și carisma sa îl fac să rămână în memoria colectivă a publicului și a industriei cinematografice și teatrale din România.

CITEȘTE ȘI...