Toată România este în doliu! A murit Carmen Dobrescu

Toată România este în doliu! Carmen Dobrescu Unul dintre cele mai importante personaje ale țării noastre a plecat dintre noi în mod fulgerător.

Avea sub conducere o instituție importantă și era cunoscută pentru piesele celebre pe care le-a regizat.

A lăsat în urmă multă durere.

A murit Carmen Dobrescu

Veste tristă pentru toți românii! A murit celebra Carmen Dobrescu, fost regizor și realizator în TVR. A scris istorie cu piesele sale și a fost un personaj extrem de iubit de o țară întreagă, dar acum a plecat dintre noi în mod fulgerător.

Opera Brașov, acolo unde a fost director, a anunțat plecarea din această lume a doamnei Carmen Dobrescu – director și regizor al Operei Brașov în perioada 1979 – 1984, respectiv 1993 – 2000. Nu se cunoaste cauza exactă a morții, iar familia încă nu a făcut declarații despre acest eveniment trist.

Toată România Este în Doliu! A Murit Carmen Dobrescu
Toată România Este în Doliu! A Murit Carmen Dobrescu

Doliu la Opera Brașov. „Cu imens regret”, instituția de spectacole anunță plecarea din această lume a doamnei Carmen Dobrescu – director și regizor al Operei Brașov în perioada 1979 – 1984, respectiv 1993 – 2000.

Născută în 10 iulie 1933, în Giurgiu, doamna Carmen Dobrescu a urmat cursurile de Regie Operă ale Conservatorului de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti (1952 – 1957).“, scrie în comunicat.

Cea mai mare reușită

Una dintre cele mai mari reușite a fost participarea la numeroase turnee internaţionale – Luxemburg, Germania, Olanda, Austria, Marea Britanie, Elveţia şi Italia

(ca director si regizor) şi, în 1995, a realizat filmul de operă „La Cenerentola” de G. Rossini, premiat ca fiind „cel mai bun spectacol de operă-film” de către Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor” (1995), respectiv de către APTR, în 1996.

A realizat peste 50 de titluri de operă și operetă și a lăsat în urmă o adevărată bogăție culturală. În perioada 1957 – 2002, a realizat un număr impresionant de emisiuni şi filme muzicale din mai multe domenii: folclor, teatru, filme-eseu, filme-portret ale unor personalităţi muzicale din ţară sau străinătate.

De asemenea, a realizat – în calitate de regizor artistic – filme în coproducție cu N.C.R.V. Olanda, iar multe dintre acestea au fost și permiate la gale importante.

CITEȘTE ȘI...