Ți se face pielea de găină! Ultimul mesaj trimis de Alexandra, gravida moartă în maternitatea Botoșani, către soțul sau

O femeie în vârstă de 26 de ani, mamă a trei copii, însărcinată din nou a ajuns la spital cu sângerări. Aceasta s-a stins din viață sub privirile cadrelor medicale la scurt timp. Soțul tinerei susține că femeia a murit cu zile, după ce medicii ar fi lăsat-o, peste noapte, fără îngrijiri de specialitate.

În noaptea de joi spre vineri, Alexandra, o tânără de 26 de ani din Botoșani, însărcinată cu al patrulea copil a început să sângereze și a sunat la 112 pentru a solicita ajutor.

O ambulanță a ajuns la femeie și a fost transportată la Spitalul Județean. Pacienta prezenta „paliditate tegumentară, sindrom vertiginos și sângerări”, a precizat Serviciului de Ambulanță Județean Botoșani.

Alexandra a comunicat cu soțul său prin mesaje din momentul în care a ajuns la spital. În timp ce tânăra se plângea de dureri pe care nu le mai suporta, îi povestea bărbatului că un medic va veni a doua zi să o opereze. Medicii de gardă i-ar fi spus că nu reprezintă o urgență.

Înainte de a muri, Alexandra și-a întrebat soțul ce fac cei trei copii, chiar dacă avea dureri groaznice și spunea „nu mai pot”. Vineri dimineață soțul tinerei de 26 de ani a primit vestea cumplită.

Soțul tinerei este în șoc și vrea să afle ce s-a întâmplat cu mama copiilor lui.

Ce spun reprezentanții spitalului

Medicii susțin că starea tinerei s-a agrvat iremediabil dimineață, când a avut o hemoragie masivă, cu sângerare inclusiv la nivelul căilor aeriene. A fost dusă la Terapie Intensivă, dar în 20 de minute a murit.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Botoșani a anunțat că a demarat o anchetă imediat după deces, pentru a se stabili dacă procedurile medicale au fost respectate.

„Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii deoarece sângerarea externă era foarte redusă, colul uterin închis, fără semne de avort sponan”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalui Judeţean Mavromati Botoşani, Asaftei Ioan.

Tânăra de 26 de ani era mama a trei copii, cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani. Familia sa va face plângere împotriva medicilor.

Poliția a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă în acest caz.

Nimeni din spital nu s-a mai interesat de starea ei pe parcursul nopţii. Femeia se plânge doar soţului ei prin mesaje:

Ora 01.58

Alexandra: Trebuie să vină medicul meu mâine.

Soţ: De ce?

Alexandra: A spus că nu se poate în seara asta.

Soţ: Cum să stai aşa? Cine ştie la ce oră vine mâine?

Alexandra: Sper să vină devreme că mor aici.

Durerile crunte pe care le acuza femeia nu i-au alertat pe doctori care o lasă în agonie toată noaptea. Medicii i-ar fi spus femeii că nu reprezintă o urgenţă.

Asaftei Ioan, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Mavromati: Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopţii, deoarece sângerarea genitală externă era redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluţie.

La ora 6:32, cu ultimele puteri, femeia îşi întreabă soţul cum sunt cei trei copii de acasă: o fetiţă de șase ani și doi băieței de patru și un an.

Ora 06.32

Soţ: A venit cineva?

Alexandra: Nu. Nu mai poot. Doamne, ce dureri am.

Soţ: Off. Ai dormit oleacă măcar?

Alexandra: Nuu.

Soţul Alexandrei i-a spus că s-a trezit unul dintre copii şi i-a trimis o poză cu el. După aceea, bărbatul n-a mai primit niciun mesaj. Două ore mai târziu l-au sunat de la spital să-i dea cumplita veste

Asaftei Ioan purtator cuvant spital judetean Mavromati: Prezintă degradare bruscă a stării generale, dispnee severă, sângerare abundentă la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care este transferată în secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă.

O oră mai târtiu, medicii au declarat decesul tinerei.

CITEȘTE ȘI...