Știre de ultimă oră! Papa Francisc a suferit o intervenție chirurgicală de urgență. Ce s-a întâmplat

Papa Francisc în vârstă de 86 de ani, va fi operat de urgenţă, sub anestezie generală, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma, pentru un risc de obstrucţie intestinală, a anunţat Vaticanul, conform agenţiilor internaţionale de presă.

 

Intervenţia chirurgicală, devenită necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de papă, potrivit echipei sale medicale, va duce la câteva zile de spitalizare, a precizat directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, într-un comunicat.

Papa Francisc a fost supus unui control marţi la acelaşi spital.

Liderul Bisericii Catolice a petrecut mai multe zile în spital în luna martie, în urma unei infecţii respiratorii, aminteşte ANSA.

El s-a aflat miercuri dimineaţă în Piaţa Sfântul Petru pentru audienţa sa generală săptămânală.

 

Papa Francisc a spus că nu se operează la genunchi pentru anestezia generală i-a adus efecte secundare neplăcute

Papa, care a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său, foloseşte adesea un scaun cu rotile sau un baston pentru a merge, din cauza unor dureri persistente la genunchi, potrivit News.

În iulie 2021, i s-a extirpat o parte din colon în cadrul unei operaţii menite să rezolve o afecţiune intestinală dureroasă numită diverticulită. El a declarat la începutul acestui an că afecţiunea a revenit.

Papa a declarat anul trecut că nu a dorit să se opereze la genunchi deoarece anestezia generală pentru operaţia la colon i-a adus efecte secundare neplăcute

 

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, urma să fie operat de urgenţă, sub anestezie generală, miercuri după-amiază, la spitalul Gemelli din Roma, pentru un risc de obstrucţie intestinală, potrivit Vaticanului și agențiilor internaționale de presă. Această intervenție chirurgicală a devenit necesară din cauza agravării simptomelor prezentate de Suveranul Pontif, potrivit echipei sale medicale. Directorul biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a emis un comunicat în care a informat că operația va implica câteva zile de spitalizare.

 

Aceasta nu este prima dată când Papa Francisc se află în spital. În luna martie, liderul Bisericii Catolice a petrecut mai multe zile internat din cauza unei infecții respiratorii, conform informațiilor furnizate de ANSA.

În ciuda problemelor de sănătate, Papa Francisc și-a continuat misiunea și responsabilitățile sale religioase. Miercuri dimineață, el s-a aflat în Piața Sfântul Petru pentru audiența sa generală săptămânală, demonstrându-și reziliența și dăruirea față de credincioși.

 

În trecut, Papa Francisc a renunțat la operația la genunchi, deoarece anestezia generală pentru operația la colon i-a adus efecte secundare neplăcute. El a marcat în martie cea de-a zecea aniversare a pontificatului său și a continuat să slujească Biserica și credincioșii cu devotament, chiar în fața problemelor de sănătate.

Cu această operație, sperăm că Papa Francisc se va recupera complet și își va putea relua activitatea cu sănătate și vitalitate în slujba Bisericii Catolice și a credincioșilor din întreaga lume.

CITEȘTE ȘI...