Soţul i-a cerut să abandoneze copilul născut cu retard. Aşa că l-a abandonat pe soţ. 29 de ani mai târziu, surpriza a fost uriaşă

Când Zou Hongyan, o mamă din China, a adus pe lume  unicul ei copil, în anul 1988, a fost probabil una din cele mai frumoase zile din viaţa ei. Însă bucuria i-a fost de scurtă durată. Din cauza unor complicaţii apărute la naştere, băieţelului i s-a pus un diagnostic crunt: paralizie cerebrală.

Doctorii din orașul lui natal, Hubei, nu îi dădeau șanse de dezvoltare băiatului astfel că au încurajat-o pe femeie să îl interneze într-o instituție specializată, sfat pentru care pleda cu tărie chiar și tatăl băiatului.

Dr Zou nu s-a lăsat. Și-a luat copilul din spital, a divorțat de soțul ei care a demonstrat că nu poate iubi pe nimeni și și-a dedicat întreaga viață creșterii fiului ei.

Pentru a putea plăti tratamentele costisitoare ale fiului său, Zou și-a luat trei slujbe, iar când ajungea acasă se ocupă de copil încercând să îi dezvolte mintea. Se juca cu el jocuri pentru dezvoltarea inteligenţei încercând să îl ajute pe cât posibil să devină un băiat normal.

„Nu voiam să se simtă rușinat pentru problemele pe care le avea. Avea multe dificiențe care îl puneau într-o poziție inferioară, însă nu m-am lăsat până nu a reușit să le depășească”, povestește Zou Hongyan.

„Pentru că avea abilități inferioare în multe domenii, am fost destul de strictă cu el, astfel încât să muncească îndeajuns de mult pentru a-și putea depăși propriul handicap”, a adăugat ea.

Munca depusă cu băiatul ei a fost titanică, însă rezultatele nu au întârziat să apară.

29 de ani mai târziu, Ding Ding, același băiat cu „grad redus de inteligență” este absolvent al Universității din Peking, fiind licențiat în științele mediului și inginerie. De curând, el a fost admis și la Harvard, unde studiază Dreptul.

Nu putem decât să ne imaginăm cât de mândră este această mamă care a muncit din greu pentru progresul incredibil al fiului său și cât de recunoscător este Dind Ding pentru cel mai mare susținător al său.

 

CITEȘTE ȘI...