Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia din Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale

Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia din Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. Ministrul Educaţiei a demisionat începând cu 6 august, informează News.ro.

Sorin Cîmpeanu şi-a dat demisia din Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale. Ministrul Educaţiei lansează atac dur la adresa lui Remus Pricopie

”Vă rog să luati act de renunţarea mea unilaterală la calitatea de memmbru titular al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale, instituţie pe care cu dezonoare o conduceţi”, a scris Cîmpean în demisia adresată preşedintelui ASSN, Remus Pricopie.

Academia de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale a fost înfiinţată în anul 2012, sub numele iniţial de Academia de Ştiinţe Militare, fiind definită, potrivit legii de funcţionare, ca ”instituţie publică de interes naţional în domeniul cercetării ştiinţifice din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, de consacrare academică, aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Român de Informaţii”.

Membrii titulari ai Academiei beneficiază de o indemnizaţie viageră ce reprezintă 50% din salariul mediu pe economie. Calitatea de membru al Academiei de Ştiinţe ale Securităţii Naţionale este păstrată pe viaţă, conform statutului Academiei.

„În cei 30 de ani de activitate, nu am nimic de ascuns, spre deosebire de alții. Eu sunt foarte mândru de toate lucrările mele și nu am de ce să le ascund. (…) Am văzut chiar de la colegi unele atacuri. (…) (Pricopie – n.r.) este un personaj asupra căruia nu aș dori să mă opresc, pentru că oricum a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe. Are un record național absolut, am verificat. Nicio teză de doctorat susținută în România nu a fost atât de pe repede-înainte precum cea a domnului Remus Pricopie. Nouă luni, dacă nu mă înșel. S-a înscris, a dat admitere, iar în mai avea deja și diploma de doctor, deci, e wow! O să verific, la nivel internațional, dacă mai e cineva așa”, a declarat Cîmpeanu la DC News.

CITEȘTE ȘI...