Se dau amenzi URIASE! Stai la casa sau detii un teren? AMENDA trece de 500 de euro daca nu faceti asta de URGENTA!

Polițiștii locali au strâns peste 10.000 de euro la bugetul local din buzunarele timișorenilor care nu și-au îngrijit terenurile. Dacă nu tăiați buruienile și nu vă curățați pământul, sunteți pasibili de amenzi maxime de aproape 550 de euro, informeaza tion.ro.

Proprietarii de terenuri care nu cosesc vegetația, inclusiv ambrozia, au fost pedepsiți în ultimele două săptămâni de polițiștii locali. Oamenii legii au rupt 21 de amenzi, în valoare totală de 46.000 de lei, adică puțin peste 10.000 de euro, unor proprietari de terenuri din zonele Musicescu, Bogdăneștilor, Rebreanu, Dorobanților.

Cei care dețin terenuri sunt obligați de lege să asigure salubrizarea, cosirea bălăriilor, a vegetației ierboase și lemnoase, precum și colectarea și transportul deșeurilor de pe terenurile virane pe care le dețin. Amenzile sunt între 1.500 și 2.500 de lei, oamenii legii amenințând cu sancțiuni maxime. Controalele continuă și în perioada următoare.

În ciuda amenzilor aplicate, timișorenii au rămas reticenți în a-și îngriji terenurile. Cu toate că polițiștii locali au strâns peste 10.000 de euro în ultimele două săptămâni, starea de neglijență persistă în diverse zone ale orașului.

În urma campaniei stricte de aplicare a amenzilor, au apărut și glume în rândul locuitorilor. Un timișorean își întreabă vecinul:

— Tu, ai primit vreo amendă pentru terenul tău?

Vecinul răspunde:

— Da, m-au amendat pentru că nu am tăiat buruienile.

— Și ce ai de gând să faci acum?

— Păi, am calculat că e mai ieftin să-mi angajez o capră decât să plătesc amenda. Capra cositoare e mai eficientă și mai prietenoasă la buzunar!

În timp ce mulți se amuză pe seama amenzilor și a situației, polițiștii locali anunță că vor intensifica controalele și în săptămânile următoare. Proprietarii de terenuri sunt avertizați să-și îngrijească spațiile, altfel riscau să fie „cosiți” de amenzile usturătoare.

CITEȘTE ȘI...