Salveaza aceasta bunatate de aluat – Este pufos, fraged și delicios pentru prajiturile cu fructe

Nota: Dimensiune tava: 25×35

Lista ingrediente::

-900 grame de fructe (cantitate aproximativa)
-6 oua (de tara, daca este posibil)
-300 grame zahar

-300 mililitri lapte sau apa minerala(cu apa minerala iese mai pufos)
-1/2 kilogram de faina
-1/2 de plic praf de copt

-2 pliculete de zahar vanilat
-10 linguri de ulei

Cum se prepară:

Pentru inceput pornim cuptorul si il lasam sa se incalzeasca.

Intr-un bol, separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile se bat pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul, batem din nou pana si intareste dupa care adaugam ingredientele in ordinea urmatoare: galbenusurile, bati pana se omogenizeaza, uleiul, continui batutul, apa minerala sau laptele, zaharul vanilat, faina in care ai pus si praful de copt.
Tapetam tava cu hartie de copt si turnam aluatul.

Peste aluatul pus in tava, adaugam fructele spalate si taiate cel putin in doua (optional) pana il acopera.

Bagam tava in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Cand este gata, o scoatem din cuptor si optional presaram zahar pudra dupa care o portionam si o putem servi.

Pofta buna sa aveti!

CITEȘTE ȘI...