Salata rapida cu ton- o reteta poloneza, care face furori si este in topul preferintelor

Aceasta salata cu ton este foarte apreciata in Polonia, o poti vedea chiar si in scenele unor seriale. Este foarte gustoasa, se prepara destul de rapid si este pe placul tuturor. Cu prepara din ingrediente pe care le ai mereu la indemana si nu e nevoie sa stea multe ore la frigider. Va indemnam s-o preparati si voi, suntem siguri ca o sa devina preferata voastra.

Ingrediente:

  • 150 gr orez fiert
  • 150 gr cascaval
  • 2 conserve ton in ulei
  • 250 gr maioneza
  • 50 gr ceapa verde
  • 3 oua fierte
  • 1/2 lingurita sare
  • putin piper negru, proaspat rasnit

Mod de preparare:

Tocati marunt cozile de ceapa verde. Dati prin razatoare ouale fierte si cascavalul. Intr-un bol asamblati salata: primul strat puneti orezul fiert, ungeti cu maioneza si presarati cu sare si piper negru. Apoi puneti bucatile de ton si iar ungeti cu maioneza si condimentati cu sare si piper.

Citeste si: Salvează această rețetă pentru Duminică, când se mănâncă pește! E delicioasă! Macrou cu lămâie în sos de roșii la cuptor! Macroul e plin de vitamine! Secretul e aici, pas cu pas:

Urmeaza ceapa verde tocata, cascavalul ras, ungeti cu maioneza si condimentati cu sare si piper. La sfarsit puneti ouale fierte date prin razatoare, decorati cu ceapa verde si dati la frigider pentru 30 de minute.

RETETA BONUS

Salata de dovlecei este asa de grozava, ca la noi in casa a devenit obligatoriu sa o gatim saptamanal

Ingrediente:

  • 2-3 catei de usturoi
  • apa, sare
  • 1 galbenus
  • 250 ml ulei
  • 1-2 linguri mustar
  • 2-3 dovlecei mari
  • sare dupa gust
  • 140 g iaurt gras

Mod de preparare:

Curatam dovleceii de coaja, taiem in doua, scobim de seminte apoi dam pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare punem apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba punem dovleceii dati pe razatoare. Lasam la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.

Recomandam sa citesti si: 12 idei formidabile de folosire in gradina a bicarbonatului de sodiu! Memoreaza-le pe toate pentru ca iti vor prinde bine

Dupa ce au fiert punem in strecuratoare, dam sub un jet de apa rece si lasam sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul unei linguri. Intre timp pregatim maioneza din galbenus, mustar si ulei. Toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.  Curatam usturoiul si ii pisam.

Dupa ce s-a scurs dovlecelul, se amesteca cu maioneza si iaurt, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.

Sursa: culinar.bzi.ro

CITEȘTE ȘI...