Salata de dovlecei este asa de grozava, ca la noi in casa a devenit obligatoriu sa o gatim saptamanal
Salata de dovlecei este asa de grozava, ca la noi in casa a devenit obligatoriu sa o gatim saptamanal
Ingrediente:
2-3 catei de usturoi
apa, sare
1 galbenus
250 ml ulei
1-2 linguri mustar
2-3 dovlecei mari
sare dupa gust
140 g iaurt gras
Mod de preparare:
Curatam dovleceii de coaja, taiem in doua, scobim de seminte apoi dam pe razatoarea mare. Intr-o oala incapatoare punem apa cu sare pe foc. Cand incepe sa fiarba punem dovleceii dati pe razatoare. Lasam la foc potrivit pana cand sunt fierti, se verifica din cand in cand.
Dupa ce au fiert punem in strecuratoare, dam sub un jet de apa rece si lasam sa se scurga de apa, apasandu-se din cand in cand cu dosul unei linguri. Intre timp pregatim maioneza din galbenus, mustar si ulei. Toate ingredientele trebuie sa fie la aceeasi temperatura pentru a nu se taia maioneza in timpul prepararii.
Curatam usturoiul si ii pisam.Dupa ce s-a scurs dovlecelul, se amesteca cu maioneza si iaurt, se condimenteaza cu sare dupa gust, se adauga si usturoiul, se amesteca bine, dupa care este gata de servire.
Pofta buna !
Recomandam si reteta:
CARTOFI UMPLUŢI CU TELEMEA ȘI ȘUNCĂ
TIMPI DE PREPARARE
- Timp de preparare: 25 min
- Timp de gatire: 60 min
- Gata in: 85 min
INGREDIENTE
- 8 cartofi potrivit de mari
- 200 g unt
- 100 g telemea de oaie
- 150 g caşcaval
- 150 g şunculiţă afumată
- 1/2 lingurita verdeaţă uscată (cimbru)
- sare
- piper
- câteva fire de verdeaţă proaspătă
MOD DE PREPARARE
Cartofi umpluţi cu telemea și șuncă – rețetă care practic se face singură, lucru care o face mai mult decât potrivită pentru zilele lucrătoare în care nu ai prea mult chef de gătit! Simplu, rapid, delicios și fără efort!
1. Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă și dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.
2. Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.
3. Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet.
Sursa: retete.unica.ro