Să NU mai arunci niciodată cojile de portocale.

Nu toată lumea știe că cojile de portocală împreună cu oțetul pot fi foarte utile în unele activități casnice. Iată care sunt acestea.

 

În sezonul rece, la care ne apropiem, avem tendința de a consuma fructe de sezon, iar printre acestea, care sunt disponibile și în alte sezoane, se numără citricele și, în acest caz, portocalele.

Aceste fructe sunt asociate cu lunile reci datorită importanței lor în sistemul nostru imunitar. Din cauza înghețurilor și a temperaturilor scăzute, mulți dintre noi avem tendința de a ne îmbolnăvi.

Cojile de portocală: așa se folosesc cu oțet

Pentru a preveni acest lucru și a ne întări sistemul imunitar, adesea ni se recomandă să completăm dieta noastră cu vitamina C, care se găsește în cantități mari în portocale.

Prin urmare, mulți dintre noi avem tendința de a le consuma așa cum sunt sau de a face un suc din ele, ceea ce ne oferă o doză de energie și ameliorează parțial toate disconforturile noastre, aducându-ne câteva beneficii.

Chiar dacă toată lumea îndepărtează coaja, aceasta nu trebuie aruncată, deoarece poate fi folosită în gospodăria noastră pentru ceva ce nu toată lumea știe.

Mai mult, în perioada sărbătorilor, pe lângă cojile de mandarine, cojile de portocale pot fi folosite pentru a decora bradul nostru sau pentru a crea diverse obiecte de artizanat interesante de Crăciun.

Dar ceea ce vă vom spune acum este o utilizare complet nouă a acestor coji, pe care doar câteva gospodine o cunosc, deoarece se adaugă un alt ingredient special acestor resturi.

Soluția naturală

Vorbim despre oțet. De fapt, luând un borcan, putem rupe cojile de portocale în bucăți și turna suficient oțet pentru a le acoperi complet cu lichid.

După ce ați adăugat oțetul, închideți bine borcanul și lăsați-l să se odihnească timp de aproximativ 15 zile, astfel încât cojile de portocală să se marineze și să elibereze substanțele citrice pentru a elibera toți uleiurile esențiale.

La scurgerea acestei soluții după acest timp, îndepărtați bucățile de coajă de portocală și turnați lichidul într-o sticlă cu pulverizator și folosiți-l pe suprafețe cu murdărie greu de îndepărtat.

Veți vedea că, datorită acțiunii oțetului și proprietăților portocalei, multe dintre aceste suprafețe, inclusiv oțelul, vor fi complet curate și vor emana un miros plăcut.

Aceasta se datorează faptului că, prin macerare, cojile au eliberat toate uleiurile esențiale care au acționat cu oțetul și au format un detergent natural cu proprietăți degresante și dezinfectante.

Această metodă se poate folosi nu doar cu portocale, ci și cu toate celelalte tipuri de citrice, deoarece au caracteristici similare, și, prin urmare, sunt recomandate și lămâile sau mandarinele.

Cu siguranță, acest lucru depinde de preferințele noastre, dar de acum, având în vedere sezonul, când mâncăm o portocală, putem opta să experimentăm cu această soluție care cu siguranță ne va uimi.

Astfel, nu doar că vom avea un detergent natural care să îmbunătățească suprafețele noastre, dar vom economisi și bani în portofel evitând să cumpărăm produse comerciale de curățat pentru casă.

CITEȘTE ȘI...