S-A Făcut Dreptate! Cum S-Au Răzbunat Deținuții Din Jilava Pe Gheorghe Dincă

Chestionat de experți ai INML și pus în fața unor specialiști FBI, Gheorghe Dincă a recunoscut că singurul său regret este faptul că a fost prins.

”Monstrul din Caracal” le-a sechestrat și – conform declarațiilor date în fața anchetatorilor – ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, însă atunci când a fost dus în Penitenciarul Jilava a găsit ”puterea” de a se plânge că nu este totul în regulă.

Gheorghe Dincă a fost, mai tot timpul, nemulțumit de tratamentul care i se acordă. Încă de la începutul anchetei, Dincă a avut ceva de reproșat gardienilor, cu toate că a beneficiat de condiții de detenție cu mult peste medie. Totuși, criminalul are și momente în care este tensionat și chiar timorat, pentru că deținuții de la Jilava nul-au așteptat, cum se spune, cu pâine și cu sale. Tocmai din această cauză, Gheorghe Dincă are un comportament care se schimbă de la o zi la alta. Și, bineînțeles, aruncă acuzații și către deținuți.

”Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei, conform adevarul.ro.

Ipoteză-șoc: Gheorghe Dincă ar putea fi ucis în închisoare?

Conform acelorași surse, ”Monstrul din Caracal” are parte de măsuri de securitate sporite. Mascații penitenciarului sunt pregătiți să intervină în orice moment, dacă viața acestuia ar fi în pericol. Menționăm că, deocamdată, Gheorghe Dincă este singur în celulă.

Pe măsură ce ancheta și detenția continuau, comportamentul lui Gheorghe Dincă dezvăluia mai multe straturi ale personalității sale complexe. De la momentul în care a fost pus în fața expertizelor INML și a specialiștilor FBI, până la momentul în care a fost transferat în Penitenciarul Jilava, Dincă a dat semne că tensiunea și realitatea vieții deținutului încep să îl afecteze profund.

 

Recunoașterea sa că singurul său regret este faptul că a fost prins a arătat o lipsă de remușcare sau empatie față de atrocitățile pe care le-a comis. În ciuda confesiunilor sale cu privire la sechestrarea și uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, Dincă a fost surprinzător de vocal în exprimarea nemulțumirilor sale față de tratamentul din închisoare.

 

În timpul detenției sale, Dincă a trăit între momente de tensionare și momente de frică. Înconjurat de alți deținuți, care nu au fost deloc înclinați să îi arate vreo formă de înțelegere sau clemență, criminalul a început să înțeleagă că pierde controlul asupra situației. Această experiență i-a adus o schimbare în comportamentul său – de la un ton încrezător și sfidător la acuzații de amenințări și comportament inadecvat în închisoare.

Cu toate că imaginea publică a lui Gheorghe Dincă fusese cea a unui individ lipsit de frică și de orice urmă de remușcare, realitatea din spatele gratiilor dezvăluia o altă latură a personalității sale. Faptul că se simțea înconjurat de alți deținuți, cărora le-a fost frică și disprețul pentru el, a scos la iveală fragilitatea și vulnerabilitatea acestui om, care a fost denumit „monstru”.

CITEȘTE ȘI...