România, măturată de vijelii puternice. ANM a emis cod galben de vreme severă chiar de Ziua Marinei

Marți dimineață a adus o veste importantă din partea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM). A fost emisă o avertizare cod galben de vreme severă pentru două județe din România.

Această avertizare este legată de un fenomen meteorologic ce poate aduce tulburări și perturbări semnificative în aceste zone. Fenomenul vizat este reprezentat de vijelii care se vor abate asupra regiunii în intervalul orar 10:00 – 20:00.

Cod galben de ploi și vijelii în România
Conform avertismentului emis de ANM, codul galben de furtuni va fi în vigoare în intervalul 17 august, de la ora 10, până în aceeași zi, la ora 20. În această perioadă, se prevăd intensificări ale vântului cu viteze la rafală cuprinse între 55 și 65 km/h.

În anumite zone, cum ar fi litoralul și bazinul vestic al Mării Negre, rafalele pot depăși chiar și 70 km/h. Aceste condiții meteorologice pot avea impact asupra navigației maritime și asupra activităților desfășurate în aer liber în regiunea menționată.

Județele Constanța și Tulcea sunt cele afectate de acest cod galben de intensificări ale vântului. ANM își propune să informeze și să avertizeze populația și autoritățile asupra evoluției condițiilor meteorologice pentru a contribui la prevenirea eventualelor riscuri și situații neprevăzute.

ANM continuă să monitorizeze evoluția vremii, iar prognoza pentru ziua de miercuri, 18 august, indică intensificări temporare ale vântului în sud-estul țării. Vitezele vântului vor fi în general cuprinse între 45 și 55 km/h. Acest aspect trebuie luat în considerare de către persoanele care desfășoară activități în aer liber și care pot fi influențate de condițiile meteorologice în desfășurarea acestora.

CITEȘTE ȘI...