Prostia cuplului Dragnea-Dancila a depasit granitele Romaniei! Comisia Europeana a fost nevoita sa ia atitutine in cazul mutarii ambasadei Romaniei de la Tel Aviv!

Dupa ce ca premierul Romaniei nu stie sa citeasca bine iar seful ei de partid, Liviu Dragnea este un infractor condamnat la inchisoare cu suspendare, acum mai vrem sa dam si tonul politicilor Uniunii Europene. Ideea nastrusnica a pesedistilor de a anunta ca Ambasada Romaniei de la Tel Aviv se muta la Ierusalim, fara a se consulta cu presedintele sau cu factori din UE a starnit indignare in toata Europa. 

Comisia Europeana a fost nevoita vineri intr-un comunicat sa precizeze ca pozitia in cazul ambasadelor din Israel este ”clara si bine cunoscuta”.

Joi seara, presedintele PSD Liviu Dragnea a anuntat ca Romania isi va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Acest lucru a fost confirmat, vineri, si de premierul Viorica Dancila.
La aceasta informatie, presedintele Klaus Iohannis a reactionat dur si a transmis ca premierul incalca Constitutia si ca politica externa intra in atributiile presedintelui.

Comisia Europeana a transmis intr-un comunicat de presa ca toate ambasadele statelor membre UE se afla la Tel Aviv si ca in acest sens a fost adoptata o rezolutie in Consiliu.

”Pozitia Uniunii Europene este bine cunoscuta si clara. In timp ce in presa am vazut informatii care indica o astfel de mutare (a ambasadei RO), notam in acelasi timp declaratia presedintelui Romaniei de astazi, ce confirma faptul ca pozitia Romaniei ramane neschimbata. Uniunea Europeana sprijina cu fermitate solutia celor doua state, solutie care ar trebui gasita prin discutii directe intre parti, cu Ierusalimul ca viitoarea capitala a ambelor state. In conformitate cu rezolutia Consiliului de Securitate al ONU (478), delegatia Uniunii Europene si toate ambasadele statelor membre ale Uniunii Europene se afla in Tel Aviv”, a transmis Comisia Europeana intr-un comunicat.

Citeste in continuare despre

Horoscop 26 aprilie. Cele două zodii care vor lua decizii radicale. De mâine LI SE SCHIMBĂ VIAȚA în totalitate!

CITEȘTE ȘI...