Probabil nu ați auzit încă despre minunile ascunse ale bananei.

Acest fruct nu este doar o gustare delicioasă, ci și o alegere inteligentă pentru menținerea sănătății. O metodă mai puțin cunoscută, dar extrem de valoroasă pentru beneficiile sale pentru sănătate, este prepararea bananei fierte împreună cu coaja
Această rețetă, destul de puțin cunoscută, s-a dovedit a fi remarcabilă în abordarea unei varietăți de probleme de sănătate, cum ar fi deficiența de vitamine și nevroza.

Bananele, bogate în magneziu, exercită un efect benefic asupra sistemului nervos, ajutând la combaterea stresului și la normalizarea funcțiilor creierului. Ele nu sunt doar o sursă de energie, ci oferă și alte beneficii, inclusiv cele ale potasiului, esențiale pentru tonusul muscular.

Cu un conținut crescut de fosfor, această „poțiune” facilitează absorbția carbohidraților în organism. Scorțișoara, un alt ingredient esențial în această rețetă, se dovedește a fi eficientă în reducerea nivelului de zahăr și colesterol din sânge, conform unor studii care o consideră chiar un antiseptic natural pentru organism.

Acest decoct simplu de banane se dovedește util în afecțiuni precum artrita, artroza, migrenele și poate servi chiar ca un sprijin în eforturile de control al greutății.

Cum se prepară?

Ingrediente:

1 banană coaptă și dulce
1-1,5 lingurițe de scorțișoară naturală măcinată
1,5-2 litri de apă
Instrucțiuni:

Puneți apa la fiert, iar când dă în clocot, adăugați banana curățată și scorțișoara.
Reduceți focul și fierbeți timp de 10 minute.
Puteți adăuga miere pentru îndulcire, evitând zahărul, pentru a ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge.
Strecurați și consumați lichidul cald cu aproximativ jumătate de oră înainte de culcare.
După această perioadă, veți experimenta o relaxare atât a nervilor, cât și a corpului, facilitând adormirea într-un mod liniștit.

CITEȘTE ȘI...