Politia Romana a lamurit situatia! Primesti amenda daca circuli cu familia in masina, mergi in alt judet si te intorci?

Starea de urgenta naste si o multime de confuzii, asa ca ne-am decis sa abordam un alt subiect. Putem transporta familia cu masina intr-un alt judet, fara sa primim amenda la intoarcere?

Stare de urgenta, ordonante militare si pandemie de coronavirus (Covid-19). Romania traieste in aceste zile un cosmar, insa trebuie sa ne mentinem tari si sa trecem peste aceasta perioada.

In fiecare zi ne lovim de anumite restrictii, asa ca e bine sa ne lamurim exact cu orice problema pe care o avem. Astazi, ne-am lovit de intrebarea: daca transport cu masina familia intr-un alt judet, pot primi amenda pe drumul de intoarcere? Ce spune Politia Romana?

Daca imi transport cu masina familia in timpul starii de urgenta, risc sa primesc amenda?

Ce se intampla in cazul in care iti duci familia sau parintii intr-un alt judet decat cel de resedinta? Primesti amenda atunci cand te intorci?

Iata ce spune Politia Romana: „Deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/insoțirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie – este valabil si pentru întoarcere!”

Asadar, lucrurile sunt foarte clare pentru toata lumea si Politia Romana nu va amenda soferii care se afla in aceasta situatie.

Mare atentie: trebuie sa aveti rovinieta, pentru ca daca expira aceasta in perioada starii de urgenta acestea nu vor fi prelungite automat deoarece nu se incadreaza in categoria documentelor eliberate de autoritatile publice!

Ce se intampla daca imi transport sotia/sotul la/de la serviciu?

Iata ce spune Politia Romana: daca apreciati ca motivul este deplasarii este unul justificat, puteti face acest lucru completand declaratia pe proprie raspundere raportat la prevederea din art.1 litera d din Ordonanta Militara nr. 3 din 2020 (deplasarea din motive justificate, precum ingrijirea/insotirea copilului, asistenta persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori deces al unui membru de familie).

Bineinteles, politistii subliniaza faptul ca o astfel de situatie poate fi justificata atunci cand drumul spre serviciu nu include mijloace de transport in comun. Daca nu avem un autobuz, metrou, tramvai care ne poate duce catre locul de munca, faptul ca sotia/sotul de transporta cu masina personala la serviciu este justificat. Mai mult, riscul de a ne infecta cu coronavirus (Covid-19) scade foarte mult deoarece nu ne mai expunem ca intr-un mijloc de transport in comun.

Ok, nu spunem ca a transporta cu masina sotia/sotul la/de la serviciu este o urgenta, insa poate face diferenta intre viata si moarte. Stim ca suna dramatic ce spunem, insa ganditi-va ca daca ne expunem mai putin scade si riscul de imbolnavire.

CITEȘTE ȘI...