Petrică Vița, maestrul taragotului bănățean, a murit

Georgiana Vița a făcut un anunț tulburător. Tatăl ei, celebrul Petrică Vița, s-a stins din viață, după ce fusese internat la Viena.

Cunoscutul taragotist Petrică Vița a murit, la vârsta de 57 de ani, după ce timp de șase ani a luptat cu o boală grea – cancerul. Anunțul trist a fost făcut de fiica lui Georgiana.

„Nuuuu, tati!!!! Nuuuuuu!!! Vreau să urc la Dumnezeu să te aduc înapoi. Te iubesc din toate viețile! Vei rămâne tata meu mereu! Dumnezeu să te aibe în paza lui! Ce mă fac eu fără tine?! Vreau să știe o lume întreagă, ai fost cel mai bun tată din lume! Te iubesc, tati meu!”, a scris Georgiana Vița, pe Facebook.

Petrică Vița a fost diagnosticat cu cancer de piele, așa că a fost internat într-un spital din Viena, tratamentul fiind unul extrem de costisitor. Chiar dacă familia a făcut un apel la toți oamenii cu suflet mare să doneze bani pentru ca artistul să beneficieze de tratament, a fost prea târziu pentru maestru.

O săptămână de spitalizare costă 60.000 de euro, iar, după ani de tratamente, familia acestuia a rămas fără bani, așa că apropiații au decis să îl ajute așa cum pot.

Cu inima grea și un profund sentiment de pierdere, vestea trecerii în neființă a marelui taragotist Petrică Vița a cutremurat lumea muzicală și pe cei care l-au iubit și admirat. La vârsta de 57 de ani, în urma unei lupte de șase ani cu o boală nemiloasă, cancerul, acesta ne-a părăsit, lăsând un gol imens în inimile tuturor.

Amintindu-ne de momentele de har și măiestrie pe care le-a oferit prin muzica sa, Petrică Vița a rămas un pilon al tradiției muzicale românești. Sunetele sale de taragot au învăluit inimile ascultătorilor într-o îmbrățișare muzicală, purtându-ne pe aripile unei pasiuni autentice și a talentului incontestabil.

Vestea tristă a plecării sale a fost adusă lumii prin cuvintele pline de durere ale fiicei sale, Georgiana Vița, care a făcut un apel către ceruri pentru a-l aduce înapoi, pentru a-și ține alături tatăl iubit. Cuvintele sale pline de iubire și durere au resunat puternic în inimile celor care au înțeles profunzimea legăturii lor și valoarea uriașă a omului și artistului care a fost Petrică Vița.

În ciuda eforturilor familiei și a apelului disperat pentru sprijin financiar în lupta cu boala, tratamentul necesar în Viena a devenit o luptă și mai dură. Costurile ridicate și epuizarea resurselor au adăugat un strat suplimentar de suferință în această bătălie cumplită. Apropiatii și prietenii au adunat puterile și s-au mobilizat pentru a încerca să îi ofere artistului sprijinul necesar în momentele critice.

Astăzi, ne reamintim cu recunoștință de devotamentul lui Petrică Vița față de muzică și de publicul său. Îl păstrăm în amintirea noastră ca pe un om al pasiunii, al autenticității și al unei părți prețioase a patrimoniului cultural. Timpul pe care l-a petrecut pe scenă și în mijlocul noi au adus bucurie și emoție în inimile tuturor celor pe care i-a atins cu sunetul său magic.

Drum lin, maestru, iar sunetele taragotului tău vor rămâne în inimile noastre ca un ecou veșnic al frumuseții muzicale și al dăruirii tale neîncetate.

CITEȘTE ȘI...