Patrizia și Bianca, în rochii de mireasă, la capelă. Declarația sfâșietoare a unei mame: „Nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva!”

Patrizia Cormos și Bianca Doros, cele două tinere ucise de viitură în Italia, au fost îmbrăcate în rochii mireasă. Trupurile neînsuflețite au fost depuse la capelă. O slujbă religioasă va avea loc, miercuri, 5 iunie 2024, la Udine, urmând ca apoi sicriele cu trupurile să fie repatriate.

Sicriele cu trupurile fetelor au fost depuse la casa funerară Mansutti din cimitirul urban San Vito din Udine. Cele două fete au fost îmbrăcate în rochie de mireasă. La finalul slujbei, sicriele cu trupurlle neînsufletite ale fetelor vor pleca spre România, unde vor avea loc funeraliile la Tarna Mare, în Satu Mare, şi unde vor fi înmormântate.

„Numeroși cetățeni au vizitat deja camera funerară unde tinerele vor rămâne până mâine, la ora 16,00, când va fi celebrat un moment de reculegere de către doi preoți, unul ortodox și unul catolic. Primarul orașului Udine, Alberto Felice De Toni, este așteptat să sosească în cursul dimineții pentru un salut”, a transmis Il Messaggero.

Între timp, căutările lui Cristian, cel de-al treilea băiat implicat în tragedia de la Naticone, continuă.

„Haideți, salvatorilor, ca astăzi să fie ultima zi de căutări pentru a-l reda pe Cristian familiei sale”, a declarat primarul din Premariacco (Udine), Michele De Sabata.

Patrizia și Bianca, în Rochii De Mireasă, La Capelă. Declarația Sfâșietoare A Unei Mame: „nimeni Nu S A Mişcat Pentru A Le Salva!”

Potrivit presei din Italia, Parchetul din Udine a deschis o anchetă pentru ucidere din culpă

„Am deschis o anchetă pentru omucidere din culpă împotriva unor persoane necunoscute: în aceste cazuri, pentru a merge mai departe, trebuie să se asume responsabilitatea prin omisiune, nu prin comitere. Totul va fi verificat şi examinat. Atât manifestul elicopterului folosit pentru salvare, cât şi panourile care avertizează asupra interdicţiei de scăldat şi a pericolului de înec, dar mai ales timpul scurs de la primul apel până la sosirea salvatorilor”, a declarat procurorul din Udine, Massimo Lia.

Mama Patriziei: Nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva!

Mama Patriziei Cormos și-a strigat durerea, după ce trupul fiicei sale a fost depus la capelă, potrivit Il Messaggero.

„Ceea ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii şi înregistrări video, dar nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva. Nimeni. Ar fi putut, poate, să le salveze. Nu era important să facă filmări. Se dusese la plimbare, a sunat la 112 de mai multe ori. Şi-a lăsat numele, adresa. A spus <sunaţi-o pe mama mea>”, a declarat mama Patriziei.

Îndurerată, femeia a mai spus că refuză să vadă videoclipurile care circulă despre incident, limitându-se la câteva fotografii.

„Ea ştia să înoate, am dus-o la cursuri de înot. A aşteptat-o pe Bianca, prietena ei, care nu ştia să înoate”, a spus mama Patriziei.

CITEȘTE ȘI...