Părintele Ilarion Argatu: „Zi matale în gând această rugăciune și ai să vezi ce bine vei dormi și te vei odihni”

Primul gând e de la înger, când vrei să faci ceva. Ascultă de primul gând pentru că îngerul te apără.

Al doilea gând poate fi de la ăla întunecat, ca să te răzgândești și să nu mai faci fapta cea bună și să nu-ți meargă bine la ceea ce vei face.

-Părinte, ce să fac ca să nu mă mai chinuie gândul? Câteodată nu pot dormi nici noaptea, deodată mă trezesc și nu mai pot adormi de câte gânduri mă năpădesc.

-Este un duh neastâmpărat care se joacă cu mintea matale. Ai auzit de paza minții? Mintea trebuie păzită, că altfel se cuibăresc în ea tot felul de orătănii. Ai auzit de rugăciunea minții:

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine păcătosul„? Ia zi matale în minte această rugăciune și ai să vezi ce bine dormi și ai să te odihnești.

În timpul zilei, când simți că vine duhul, sufletul matale îl simte când se apropie, zici rugăciunea ca să găsească mintea matale ocupată. Nu lași mintea să alunece în gânduri necurate, o oprești, te gândești la altceva sau zici rugăciunea minții și scapi de chin.

Extras din Părintele Argatu V. Ioan, Răspunsuri duhovnicești la întrebările credincioșilor ale Părintelui Ilarion Argatu, Ed. Mila Creștină, 2005, pag. 131-132

 

RUGACIUNE SUPLIMENTARA

„Prea Înaltul și Înțeleptul nostru Dumnezeu, Stăpânul tuturor destinurilor, Te rugăm astăzi cu umilință să ne înconjuri cu harul Tău divin și să ne călăuzești pașii pe calea norocului și prosperității.

În momentele noastre de incertitudine, ne întoarcem spre Tine, rugându-ne pentru binecuvântarea Ta asupra vieților noastre. Îți aducem mulțumiri pentru darul vieții și pentru toate binecuvântările pe care le-ai turnat asupra noastră.

Te rugăm, Doamne, să deschizi ușile succesului și ale norocului în fața noastră. Încredem în mâinile Tale toate aspirațiile noastre, sperând că vei ghida pașii noștri către realizarea visurilor noastre. Dă-ne putere și înțelepciune pentru a face alegerile corecte în fața provocărilor vieții.

Binecuvântează-ne cu o inimă plină de recunoștință și cu deschidere către oportunitățile pe care le așternești în calea noastră. Ține departe de noi ghinionul și necazurile, iar în schimb, umple inimile noastre cu bucurie, prosperitate și iubire.

Încredințăm în grija Ta toate aspirațiile noastre, fie ele mărunte sau mari. Cu încredere și credință, căutăm binecuvântarea Ta asupra tuturor eforturilor noastre. Ajută-ne să fim înțelepți în alegerile noastre și să ne folosim de darurile pe care le-ai dăruit pentru binele nostru și al celor din jurul nostru.

Te rugăm să ne aperi de invidie și răutate, și să ne ajuți să răspândim lumina iubirii și generozității. Încredințăm tuturor dorințelor noastre, având încredere că vei îndruma destinul nostru către locuri pline de binecuvântare.

Cu umilință și recunoștință, încheiem această rugăciune, știind că puterea Ta divină va veghea asupra noastră în toate momentele. Amin.”

CITEȘTE ȘI...