Oricine va gusta din ea, cu siguranță va fi încântat. Uite de ce ai nevoie:

3 căței de usturoi
Apă
1 gălbenuș de ou
250 ml ulei
2 linguri de muștar
3 dovlecei mari
Sare după gust
140 g iaurt gras

Preparare:

Curățare și pregătire dovlecei:
Curăță dovleceii de coajă, taie-i în două și scoate semințele.
Dă dovleceii pe răzătoarea mare.
Fierbere:
Pune apă cu sare la fiert într-o oală încăpătoare.
Când apa începe să fiarbă, adaugă dovleceii rași.
Fierbe la foc mediu până când dovleceii sunt bine fierți.
Scurgere:
Pune dovleceii fierți într-o strecurătoare, clătește-i sub un jet de apă rece și lasă-i să se scurgă bine de apă.
Prepararea maionezei:
Prepară maioneza din gălbenușul de ou, muștar și ulei.
Amestecare:
Curăță usturoiul și pisează-l.
Amestecă dovleceii scurși cu maioneza și iaurtul, condimentează cu sare după gust și adaugă usturoiul pisat. Amestecă bine.

CITEȘTE ȘI...