O tânără din SUA îşi caută familia din România cu ajutorul Facebook: „Despre mine ştiu doar că am fost adoptată din Râmnicu Vâlcea“

O tânără de 29 de ani din statul american Washington îşi caută părinţii din România prin intermediul paginii de Facebook „The never forgotten Romanian children”.

O tânără de 29 de ani, din statul american Washington îşi caută părinţii din România, care zona Horezu, din judeţul Vâlcea, prin intermediul paginii de Facebook devenite deja celebre în România, „Copiii niciodată uitaţi ai României – The never forgotten Romanian children”.

„Bună! Numele meu înainte de adopţie a fost Stănescu Maria, născută la data de 15 septembrie 1989. Îmi caut părinţii biologici Stănescu Marita şi Stănescu Nelu, din Horezu, judeţul Vâlcea. Despre mine ştiu doar că am fost adoptată din Râmnicu Vâlcea. În tot acest timp mi-am dorit să îi cunosc şi să am veşti de la ei şi de la toată familia mea. Vă mulţumesc mult pentru orice mic ajutor. Distribuind acest post sper să ajungă la ei sau la orice persoană care îi cunoaşte!”, este mesajul postat de tânăra din SUA pe această pagină.

În primele şapte ore de când a fost postat anunţul, astăzi, 18 februarie, a fost redistribuit de peste 150 de ori. Potrivit comentariilor, primarul localităţii Horezu, Nicolae Sărdărescu, a fost pus în temă cu subiectul şi a promis că de mâine îi va căuta familia.

Pagina de Facebook intitulată „The never forgotten Romanian children/ Copiii români care nu au fost uitaţi niciodată” este un proiect în social media care a luat naştere în luna ianuarie a anului 2015. Are drept sco reîntregirea familiilor despărţite cu ani buni în urmă, mai exact la scurt timp după Revoluţia din 1989. A fost o perioadă în care adoptarea copiilor români de către străini era un real fenomen. Copiii erau înfiaţi fie din sânul familiei biologice, fie din orfelinate.

Proiectul a avut succes răsunător de la înfiinţare, sute de copii români înfiaţi în străinătate reuşind să-şi regăsească familia.

Sursa: adevarul.ro

CITEȘTE ȘI...