O fotografie din anii 80 cu un tânăr din România care vorbește sau care ascultă la un telefon

O fotografie din anii 80 cu un tânăr din România care vorbește sau care ascultă la un telefon mobil a creat controverse pe internet.

Se pare că fotografia a fost făcută pe fostul stadion 23 august, pe 16 martie 1985, cu 30 de ani înainte să se inventeze telefoanele mobile. Totul s-a întâmplat la un meci Dinamo-Sportul, potrivit gsp.ro.

O Fotografie Din Anii 80 Cu Un Tânăr Din România Care Vorbește Sau Care Ascultă La Un Telefon

Deși fotografia este una care la prima vedere teduce cu gândul ca tânărul din imagine ar putea fi un călător în timp, explicația logică vine în rândurile următoare.

În imagine se poate observa foarte clar tânărul ce ține ceva la ureche, care la prima vedere te duce cu gândul la un telefon mobil.

Potrivit publicației citate, tânărul e în posesia unui radio prin care ascultă live emisiunea „Fotbal Minut cu Minut”, unde se transmiteau celelalte partide programate la aceeași oră.

Mulțimea de privitori stătea cu ochii țintiți asupra terenului, iar în centrul atenției se afla tânărul misterios, aparent într-o conversație telefonică în plin secol al XX-lea. Cu toate acestea, adevărul era mult mai simplu și mai ancorat în realitatea vremii.

În timp ce se așeza pe treptele tribunei, tânărul își regla cu grijă frecvența radio-ului său portabil, atent la fiecare sunet care răzbătea prin difuzoare. Privindu-l mai atent, se putea observa că ochii săi erau lipiți de teren, captivat de fiecare mișcare a jucătorilor. În mâna sa ținea un mic aparat radio cu antenă extinsă, iar castile îi acopereau urechile, izolându-l de sunetul ambiental al stadionului.

Reporterii aflați în apropiere au fost atrași de scenă și au început să întrebe privitorii dacă au vreo explicație pentru aparenta „telefonie mobilă” din anii 80. Un bătrân pasionat de fotbal, aflat în apropiere, a râs în hohote și le-a dezvăluit secretul: „Băieții tineri de acum n-ar înțelege, dar asta era varianta noastră de a urmări meciurile când erai departe de televizor. Acesta e un radio portabil, nu un telefon mobil!”

Cu o expresie ușor stânjenită, tânărul a deconectat castile și s-a alăturat conversației. În timp ce își explica pasiunea pentru fotbal și nevoia de a fi mereu la curent cu scorurile, mulțimea din jur a început să aplaude, recunoscând ingeniozitatea și pasiunea lui pentru sport.

Fotografia, care inițial a stârnit controverse și speculații pe internet, a devenit acum un simbol al devotamentului față de fotbal și a creat o legătură între generații. În epoca tehnologiei avansate, povestea tânărului de pe stadionul 23 august a reamintit oamenilor că, uneori, cele mai simple mijloace pot aduce cele mai mari bucurii.

CITEȘTE ȘI...