O familie de romani ortodocsi s-a trezit cu Papa la usa: „Deranjez? Sunt Francisc!”

Papa Francisc a facut o vizita neasteptata vineri, 19 mai, la Ostia, unde a binecuvantat familiile si locuintele unui bloc social. ”Deranjez? Sunt Francisc!”
Imaginati-va chipul persoanelor care, convinse ca deschid usa preotului parohiei Stella Maris, s-au trezit fata in fata cu Papa Francisc.

Papa Bergoglio, in compania monseniorului Rino Fisichella si a garzilor de corp, dupa pranz a urcat in masina si s-a dus la Ostia.
Inainte cu doua zile parintele Plinio Poncina, de la una dintre parohiile din zona, a pus, ca de obicei, un anunt pe usa cladirii de locuinte sociale, anuntand familiile ca va trece pentru a le vizita si binecuvanta. Traditionala binecuvantare de „Vinerea milostivirii”.

Au fost vizitate doua blocuri. Papa a sunat la sonerie, asteptand pe palier.
«Unele persoane erau atat de uimite incat s-au apropiat atat de mult incat aproape il atingeau. Era multa veselie, prospetime, o intalnire fara filtre. O vizita pastorala foarte sincera”, a povestit la Il Messaggero monseniorul Fisichella.

Batrani singuri, emotionati de gestul de atentie. Mame cu copii cu care Papa s-a pus pe glume. Un domn care s-a prezentat in capot pentru ca tocmai fusese operat, un tata acasa cu fiii ce astepta ca sotia sa se intoarca de la serviciu. Chiar si o familie de romani, ortodocsi, care i-au primit pe Francisc si pe preot cu multa bucurie, scrie Il Messaggero.

Papei nu i-a lipsit o stare buna de spirit. Glumind a dorit sa se scuze pentru deranj, asigurand insa ca a respectat orarul de liniste in care locatarii se odihnesc dupa pranz, asa cum arata afisul prezent la intrarea in cladire.
Bergoglio le-a facut cadou tuturor un rozariu, s-a rugat cu ei, a pus intrebari, s-a interesat de vietile familiilor
Distribuie prietenilor
Multumim!

CITEȘTE ȘI...