O cerșetoare și-a făcut abonament la bibliotecă în loc să-și cumpere mâncare. Aceasta voia doar să se poată angaja

Greg Smith a postat pe internet povestea unei cerșetoare care și-a făcut abonament la bibliotecă în loc să-și cumpere mâncare. Astfel, banii pe care îi primea de la trecători erau investiți de femeie în educația ei, deoarece ea își dorea să poată citi și scrie corect pentru a se putea angaja. Bărbatul a rămas uimit de voința lui Amy Jo și astfel a decis să-i împărtășească povestea care este uimitoare.

 

Un om de afaceri din Orlando este un bărbat despre care am putea spune că atrage cerșetorii ca un magnet. Îmbrăcat la costum și pășind cu încredere pe străzile orașului, fiecare cerșetor îi răsare în cale. Însă, într-o zi acesta a întâlnit o femeie care nu i-a cerut bani, ci în schimb i-a spus:

 

„– Bună dimineața, domnule! Să aveți o zi minunată! Dumnezeu să vă binecuvânteze!”

Poate că aceasta a fost cea mai neobișnuită interacțiune cu un cerșetor așa că Greg a postat pe contul său de socializare o lecție de viață pentru toată lumea.

O cerșetoare și-a făcut abonament la bibliotecă cu banii pe care îi primea
„Faceți cunoștință cu Amy Jo. În ultimele săptămâni, în fiecare marți, mă întâlnesc cu Amy Joe. Ea nu mi-a cerut niciodată bani, doar îmi spunea «Bună dimineața, domnule! Să aveți o zi minunată! Dumnezeu să vă binecuvânteze!» și îmi zâmbea.

Port un costum atunci când merg la serviciu, așa că atrag atenția multor cerșetori. Amy Joe nu mi-a cerut niciodată bani. În fiecare marți luăm masa împreună. 30-60 minute o ascult cât de optimistă e, deși ea nu are mai nimic.”

 

Greg a fost șocat de o dezvăluire a femeii. Amy Joe nu știe să scrie și să citească. Ea nu fumează, nu bea și nu se droghează. Pur și simplu, nimeni nu a încercat să o învețe să citească.

Amy i-a mărturisit lui Greg că îi este foarte greu să își găsească de muncă din cauza faptului că este analfabetă, așa că toți banii pe care îi primește îi cheltuie pe abonamentul la bibliotecă pentru a împrumuta cărți în loc să-și cumpere mâncare. Asta l-a întristat pe Greg, deoarece Amy era în stare să renunțe la mâncare pentru a-și găsi un loc de muncă. Povestea femeii este asemănătoare cu a lui Leo Grand, care a acceptat să fie învățat să programeze în locul unor bani…

 

Viața lui Amy e pe cale să se schimbe
Greg Smith a mai spus că a fost într-atât de impresionat de Amy încât a decis să o ajute cum poate.

Astfel, el s-a ocupat de educarea femeii în ceea ce privește cititul și scrisul, astfel încât Amy Jo să-și poată găsi mai ușor un loc de muncă
„Eu am fost binecuvântat cu doi părinți minunați și cu o familie care a găsit mereu resursele necesare pentru că eu să orice mi-am dorit. Amy Joe nu a fost așa de norocoasă. În afara faptului că eu și Amy luăm masa, acum o învăț să citească. De o săptămână închiriez cărți de la bibliotecă și citim împreună.

 

Am postat această întâmplare nu pentru a mă lăuda sau pentru a te face să îți fie milă de Amy. Am scris pentru a îndemna pe cineva să ajute o persoană care are nevoie.

Sunt multe persoane ca Amy. Să ajuți poate fi ușor, la fel ca zâmbitul sau salutatul. Eu sunt suficient de norocos din punct de vedere financiar pentru a o ajuta pe Amy Jo, așa că voi face asta în continuare”, a mai spus Greg despre această cerșetoare care a fost în stare să renunțe la mâncare pentru a-și face abonament la bibliotecă.

CITEȘTE ȘI...