Numai in Romania se poate intampla asaceva, Politia i-a dat amendă de 10.000 lei pentru ca i-au spart hotii firma. Păţania unei proprietare jefuite, când a dus la poliţie imaginile cu hoţul

Proprietarului unui cabinet stomatologic anunţă pe pagina sa de Facebook că a trimis poliţiei imaginile cu hoţul care a pătruns noaptea în cabinet încercând să fure, iar poliţia în loc să-i mulţumească  şi să prindă hoţul, că tot avea imaginile cu el, i-a dat o amendă de 10.000 lei pentru că a favorizat infractorul prin neefectuarea analizei de risc la securitate fizică.

Mesajul postat de proprietarul cabinetului:

“În urmă cu două săptămâni am semnalat o spargere într-un cabinet stomatologic din Sectorul 3, Bucureşti. Hoţul a intrat pe geam, la ora 4 am, lucru de care am putut să ne dăm seama datorită unor camere instalate în cabinet, camere instalate de o firmă specializată, cu care am încheiat un contract, contract predat Poliţiei, nu aşa.
Am trimis imaginile Poliţiei, imagini clare cu chipul autorului, care după spusele lor mai spărsese câteva cabinete în aceeaşi seară şi aşteptam să ne sune cineva să ne spună că l -au găsit şi că, poate lucrul ăsta ni s-a datorat şi nouă, că de, l -am surprins în acţiune.
Când colo, la o săptămână după, am primit un proces verbal, cu o amendă de 10.000 de lei, cum că am favorizat spargerea apartamentului prin neefectuarea analizei de risc la securitatea fizică”, scrie stomatologul pe pagina sa de Facebook.

Proprietarul cabinetului scrie că nu ştia că trebuie făcută şi că nu a fost înştiinţat de această obligaţie şi că oricum îşi luase toate măsurile de precauţie încheind un contract cu o firmă de pază care-i şi montase camerele de luat vederi, care au înregistrat spargerea.

Stomatologul se plânge că Poliţia a dat direct amenda, fără niciun avertisment. „Nu tu avertisment, de ce să dăm avertisment, mai ales când cineva nu e rău intenţionat, când putem să abuzăm de funcţia noastră şi să facem ce vrem?! Nu mai prindeţi niciun hoţ, fraţilor, justificaţi-vă salariile din amenzile pe care le daţi oamenilor nevinovaţi! Este absolut şocant ce se întâmplă! Poliţia, care ar trebui să te protejeze, face asemenea abuzuri! Ruşinos şi strigător la cer! Cu astfel de acţiuni încurajaţi maxim spiritual civic al cetăţenilor!”, scrie proprietarul cabinetului stomatologic.

CITEȘTE ȘI...