Noapte de noapte fata desculță se așază pe jos în gară și scrie mereu în același caiet. Toți se uită urât la ea, dar nu-i bagă în seamă, ea scrie în continuare. O credeau cerșetoare nebună, dar când au aflat ce scrie acolo și de ce, au început să plângă!

Educația este unul dintre lucrurile care nu pot fi niciodată pierdute sau furate, însă, din păcate, ea nu se obține foarte ușor. În multe țări ale globului sărăcia face ca educația să fie un lux chiar și pentru copiii care știu că altă șansă în afară de a învăța nu există pentru ei.

Deși sunt școli care oferă educație gratuită, unii părinți nu-și pot permite să ofere sprijinul necesar copiilor lor. Numele fetei din imagine este Divya. Ea merge noapte de noapte într-o gară pentru a-și face temele pe podea, fără să-i bage în seamă pe trecătorii care se uită ciudat. Fata se concentrează pe ce are de făcut, ignorându-i pe cei care ridică sprâncenele atunci când văd ce face și cum arată.

Un bărbat pe nume Rajesh Kumar Singh a observat-o și el și a decis să îi facă o poză și să o întrebe ce face acolo. Fata i-a răspuns că locuiește într-un cartier sărac unde nu există electricitate, așa că motivul pentru care vine noapte de noapte în gară, este de fapt, lumina necesară mai ales când vrea să își facă temele.

Gara este situată în Uttar Pradesh, una dintre cele mai populate și mai sărace zone ale Indiei. Când Rajesh i-a spus povestea pe rețelele sociale, mulți internauți au promis că vor încerca să o ajute cât mai curând posibil. Să sperăm că această fată care înțelege la o vârstă atât de fragedă valoarea educației, va primi ajutorul de care are atâta nevoie.

sursa: viatasanatoasa.biz

 

CITEȘTE ȘI...