NINSORI ÎN ROMÂNIA ADUSE DE UN FENOMEN METEO NEOBIȘNUIT. ANUNȚUL SPECIALIȘTILOR DESPRE CUM VA EVOLUA VREMEA ÎN ȚARA NOASTRĂ

În această vară, toată România a fost sufocată de perioade caniculare, temperaturi record înregistrându-se în anumite zone.

Cum luna septembrie este deja la jumătate, toamna își va intra ușor în drepturi. Meteorologii au întocmit deja prognoza pentru iarna 2023-2024 și au anunțat când vor apărea primele ninsori în țara noastră.

După o vară extrem de caldă, românii se pregătesc pentru sezonul rece, toamna aducând, deja, o vreme mult mai răcoroasă. Meteorologii de la Accuweather au realizat prima prognoză pentru iarna ce urmează.

Când vor apărea primele ninsori în România. Meteorologii estimează că vom avea o iarnă grea
În ultimii ani, precipitațiile sub formă de zăpadă au lipsit de Crăciun și Revelion. În iarna ce urmează situația va fi însă total diferită.

 

Potrivit meteorologilor, primele ninsori vor cădea chiar la începutul lunii decembrie. Mai exact, începând cu data de 2 decembrie, când temperatura se va situa între -2 și 4 grade Celsius, ne vom bucura de primii fulgi de zăpadă.

Totuși, nu se va forma un strat consistent de zăpadă, deoarece pe data de 3 decembrie temperaturile vor ajunge până la 3 grade și vor crește în următoarele zile.

 

Meteorologii estimează că de Sfântul Nicolae temperaturile vor ajunge până la 6 grade Celsius. În țara noastră, luna decembrie va avea o temperatură medie cuprinsă între 3,8 grade Celsius și -2,6 grade Celsius.

Potrivit specialiștilor, sezonul rece din acest an va fi influențat de fenomenul El Nino. Acesta este un tip de model climatic care poate explica răcirea neobișnuită a apelor de suprafață. În mod normal, El Nino se produce la un interval de doi până la șase ani.

 

Meteorologii de la agenția guvernamentală National Weather Service din Statele Unite ale Americii estimează că în această iarnă ne-am putea confrunta cu un vortex polar și ninsori abundente. Acesta se preconizează a fi unul dintre cele mai severe fenomene din istorie.

Sfârșitul lunii noiembrie va aduce temperaturi foarte scăzute în estul Europei, inclusiv în România. Dacă fenomenul El Nino se va dezvolta conform estimărilor meteorologilor, iarna va fi una foarte aspră, cu multe zăpezi și straturi de zăpadă consistente.

CITEȘTE ȘI...