Nea Aftene, un cioban din Galaţi, a plecat pe jos de la Zimnicea după ce a fost înşelat cu salariul. Ce s-a întâmplat cu el când a ajuns în Bucureşti

Povestea unui cioban în vârstă de 63 de ani a lăsat o țară întreagă cu gura căscată. Bărbatul a plecat pe jos spre Galați, de la Zimnicea, după ce patronul la care era angajat nu i-a mai plătit salariul. Nea Aftene a ajuns în București, acolo unde mai mulți jandarmi i-au cumpărat un bilet de tren pentru a ajunge acasă.

Ciobanul din Galați a mers pe jos 130 de kilometri până a ajuns în Capitală. A făcut 4 zile, dar nu s-a plâns. Ulterior, nea Aftene i-a întâlnit pe jandarmi, cărora le-a explicat situația și i-a rugat să îl ajute.

„Băieți, încotro e Galațiul. Nu am bani de bilet și aș vrea să ajung acasă, la familia mea. De patru zile merg pe jos. Am plecat de la Zimnicea și abia azi am ajuns în București”, le-a spus ciobanul, jandarmilor, potrivit unui comunicat al Jandarmeriei.

Nea Aftene a mers pe jos 130 de kilometri (Foto: Pixabay)

Jandarmii l-au ajutat pe cioban să ajungă acasă
La rândul lor, jandarmii au rămas profund impresionați de povestea lui Nea Aftene. Aceștia au decis să îl urce în mașină și să meargă cu el la Gara de Nord pentru a-i cumpăra biletul de tren și ceva de mâncare. Pe lângă aceste lucruri, jandarmii i-au oferit bătrânelului și ceva bani pentru a reuși să ajungă de la Galați, în localitatea din care provine.

„Profund impresionați de situația domnului Aftene, un cioban în vârstă de 63 de ani din județul Galați, jandarmii bucureșteni, care l-au găsit pe bărbat, au pus mână de la mână și i-au cumpărat un bilet de tren domnului Aftene.

L-au urcat în mașina Jandarmeriei și au mers împreună la Gara de Nord. Acolo i-au cumpărat ceva de mâncare și l-au condus la trenul care îl ducea acasă. Pe lângă biletul de călătorie, jandarmii i-au oferit și bani cu ajutorul cărora să ajungă de la Galați în localitatea în care locuia.

Domnul Aftene plecase din Galați că să lucreze ca cioban la o stână din Zimnicea. Din cauza condițiilor de muncă și pentru că nu era plătit, ciobanul a plecat pe jos spre București. În cele 4 zile, a dormit pe străzi și a apelat la mila oamenilor pentru hrană.

Joi dimineață, când a ajuns în București, a fost ajutat să meargă spre casă de colegii noștri de la Jandarmeria Capitalei.
Îi felicităm pe colegii noștri pentru gestul de umanitate și pentru că au adus bucurie și odihnă unui om încercat de mai multe greutăți”, se mai arată în comunicat, potrivit aktual24.ro.

CITEȘTE ȘI...