Natura s-a dezlănțuit în România.

Natura s-a dezlănțuit în România. Ploile abundente au făcut ravagii în vestul țării. Au fost imagini apocaliptice în județul Alba. Bilanțul dezastrelor este cumplit.

Mai multe case au fost grav avariate după o alunecare de teren. O locuință a fost distrusă complet, iar alte 72 au fost inundate.

Inundații catastrofale în vestul țării
Au fost câteva zile cumplite pentru locuitorii din județul Alba, iar calvarul încă nu s-a terminat. A fost cod roșu de inundații. Cel mai afectat a fost satul Dăroaia din comuna Roșia Montană. Acolo a avut loc o alunecare de teren care a avariat mai multe case, iar pe una a distrus-o complet.

Au fost afectate și localitățile Roșia Montană, Curături, Gura Roșiei, Cărpiniș, orașul Câmpeni, orașul Abrud, și satul Valea Săliștii unde au fost inundate patru locuințe.

Autoritățile au intervenit pentru a-i ajuta pe oameni să salveze ce mai era de salvat. Peste 200 de persoane au fost evacuate și transportate în siguranță la căminul cultural din Roșia Montană.

A fost un sfârșit de săptămână cumplit pentru cei afectați de inundații și alunecări de teren. Și rețelele electrice au avut de suferit. S-au înregistrat avarii la opt linii de medie tensiune și la 106 posturi de transformare.

Imagini apocaliptice în Germania și Belgia
Un ciclon a devastat Germania și Belgia unde cel puțin 150 de persoane și-au pierdut viața și peste 1000 sunt date dispărute. Râurile au fost efectiv umflate de viituri și au distrus tot în calea lor. În Belgia au fost 14 decese.

CITEȘTE ȘI...