N-o să-ți vină să crezi cât a ajuns să coste o sticlă de suc. Prețul este revoltător

Anul 2024 a debutat cu schimbări majore în buzunarele românilor, iar printre produsele care au suferit ajustări semnificative de preț se numără sucurile, după cum au dezvăluit cumpărătorii revoltați.

Modificările fiscale anunțate de Guvern, cu creșterea TVA-ului de la 5% la 9%, au generat o serie de ajustări ale costurilor la nivelul producătorilor și comercianților, impactul resimțindu-se acum și în prețurile sucurilor.

Prețuri explozive pentru sucul la 2,5 litri
În contextul ultimelor schimbări fiscale, sucurile, în special cele cu conținut ridicat de zahăr, au înregistrat creșteri semnificative de preț. Odată cu ultima majorare, o sticlă de suc la 2,5 litri ajunge acum la un cost de 12,50 lei, potrivit informațiilor prezentate de cumpărătorii surprinși de noile tarife.

Un utilizator de pe platforma TikTok a postat o imagine cu prețul unui suc într-un magazin, subliniind că diferența de preț este remarcabilă. Un produs care se vindea anterior cu 6 lei acum se regăsește la 12,50 lei, ceea ce a generat reacții de dezaprobare în rândul clienților.

Reacțiile internauților
Revoltă și surprindere au fost principalii termeni folosiți de consumatori pentru a descrie noile prețuri. Unii s-au arătat nemulțumiți de această creștere bruscă, în timp ce alții au menționat că vor alege variante alternative sau să își facă provizii în avans.

Comentariile de pe rețelele sociale au subliniat discrepanțele semnificative dintre prețurile anterioare și cele actuale, iar un cumpărător remarcă: „Jalnic de la 5 lei la 12.50 mai trec 5 ani și face 20.”

Pe lângă sucuri, mai multe categorii de produse au înregistrat majorări de prețuri. Printre acestea se numără alimentele cu conținut crescut de zahăr, precum și carburanții. Cumpărătorii se așteaptă să scoată mai mulți bani din buzunar pentru benzină și motorină, cu creșteri care pot atinge chiar și 1 leu pe litru.

„Nu e o problemă, că mi-am luat inainte pe 31 decembrie un palet de suc, ca să am până la Paște”, ”Când scad vânzările, o va face 9 lei. Jalnic de la 5 lei la 12.50 mai trec 5 ani și face 20. E bună și apa. Azi am luat aceeași sticlă de 2.5 litri cu 7.19 lei. Deci cei de la Lidl speculează, altfel nu îmi explic diferența asta majoră”, au scris internauții.

Cu prețurile în creștere și impactul vizibil în coșul de cumpărături, consumatorii români se pregătesc să se adapteze la noile realități economice impuse în noul an.

CITEȘTE ȘI...