Moș Ion în trenul de Constanța, în compartiment cu mai mulți tineri

Moș Ion în trenul de Constanța, în compartiment cu mai mulți tineri…
– Mergeți la mare , mai copii ?

– Da bade !!
– Păi vă rog și eu ceva , că sunt bătrân și obosit … dacă adorm , mă treziți și pe mine la Brăila…??

– Da , tataie… dormi liniștit !!
Tinerii se iau cu ale lor…joc de cărți , țigări , bere , muzică… când la un moment dat se uită pe geam , trenul era oprit deja în gara la Brăila…

 

Intră ăștia în panică și îl trezesc pe moș :
– Hai tataie , sus… am ajuns la Brăila…!!!

Trenul însă se pune în mișcare…
– Păi cum să fac acu … că o să-mi rup gâtul… zise moșul , neștiind ce să facă mai întâi…

– Moșule, să faci cum îți zic eu … îl învață unul dintre tineri … Sari din tren și alergi pe peron odată cu trenul , așa nu o să-ți pierzi echilibrul… apoi încetinești și te oprești !!

Tinerii răsuflă ușurați că l-au ajutat pe moș… După numai câteva minute însă , apare moșul în compartiment …

– Ce s-a întâmplat tataie …??
– Măi copii am facut exact ce m-ati învățat voi… am alergat pe lângă tren …și când să incetinesc , pe la ultimul vagon … o namila de om m-a luat de subtioara…:
– HAI TATAIE , CĂ TE AJUT EU… HOPA SUS !!!!!

 

Iată un banc mai lung despre o secretară:

Într-o zi, în biroul unei companii, secretara, doamna Smith, se întoarce de la pauză și găsește pe biroul ei un bilet care spune: „Doamna Smith, vă rugăm să veniți în biroul șefului. Este vorba despre o chestiune importantă.”

Secretara, fiind puțin neliniștită, își îndreaptă sacoul și începe să se gândească la ce ar fi putut face greșit. Așa că merge cu pași mărunți și apăsați către biroul șefului, bătând ușa cu o bătaie ușoară și intrând cu frică înăuntru.

Șeful o privește cu seriozitate și spune: „Doamna Smith, am observat că ați fost foarte corectă și eficientă în munca dumneavoastră. În plus, sunteți mereu punctuală și vă faceți treaba cu o atenție minuțioasă la detalii. Și, nu în ultimul rând, sunteți o prezență plăcută în birou.”

Secretara, uimită, începe să respire ușurată și își cere scuze pentru că a fost atât de speriată. Șeful zâmbește și spune: „Nu vă faceți griji, nu sunteți în niciun pericol. De fapt, am vrut să vă mulțumesc pentru toate aceste calități și am hotărât să vă acordăm o creștere de salariu!”

 

Secretara își revine în sfârșit și zâmbește de la o ureche la alta. „Mulțumesc, domnule șef! Nu știam la ce să mă aștept, dar acum sunt cu adevărat recunoscătoare.”

Șeful continuă: „Nu e nevoie să-mi mulțumiți. În plus, există și o altă veste bună. De acum înainte, veți avea un program de lucru flexibil, astfel încât să puteți să vă aranjați timpul cum doriți.”

Secretara, acum în culmea fericirii, întreabă: „Și asta înseamnă că pot să plec mai devreme astăzi?”

 

Șeful zâmbește din nou și răspunde: „Desigur, doamna Smith, puteți pleca mai devreme astăzi. Dar, înainte să o faceți, am un ultim lucru de discutat. Pot să știu cine v-a trimis biletul cu ‘veniți în biroul șefului’?”

Secretara zâmbește și spune: „Desigur, domnule șef. Biletul a fost trimis de soțul meu, care este șeful dumneavoastră în altă firmă. El voia să mă asigure că mă simt apreciată și bine tratată la locul meu de muncă.”

Șeful râde cu poftă și spune: „Excelent, doamna Smith! Aveți un soț minunat. În acest caz, puteți pleca mai devreme și să-i transmiteți mulțumirile mele pentru bilet!”

Și așa, secretara a plecat mai devreme în acea zi, cu inima plină de bucurie, știind că este apreciată și la locul de muncă și acasă.

CITEȘTE ȘI...