Minunea rugaciunii din 4 cuvinte – Intamplare adevarata. Cat de mult apreciaza ingerasii Lui Dumnezeu asta!

In somn am vazut ca am mers in Rai si un inger a venit sa ma insoteasca. Mergeam unul langa altul printr-o incapere uriasa plina de ingeri. Povatuitorul meu s-a oprit la primul post de lucru si mi-a spus:

– Aici este Sectia de Primire. Aici primim toate cererile, sub forma de rugaciune, care merg la Dumnezeu.
Am privit in jur. Tot locul acela era plin de ingeri care primeau si triau cererile scrise, ce se faceau stive voluminoase de hartii si insemnari de la oamenii din toata lumea.

Apoi am mers mai departe printr-un culoar lung pana ce am ajuns la al doilea post de lucru. Aici ingerul mi-a spus:
– Aceasta este Sectia de Impachetare si Livrare. De aici se expediaza bucuriile si binecuvantarile la cei care le-au cerut.

Am luat aminte cata miscare era si aici. Nenumarati ingeri alergau incolo si-incoace, lucrand din greu, de vreme erau nenumarate dorintele care se cerusera si trebuiau impachetate pentru a fi trimise pe pamant.
Am plecat de aici si, in capatul unui alt culoar lung, ne-am oprit la usa unui post foarte mic. Spre marea meu uimire, acolo statea numai un inger, fara sa faca aproape nimic.

– Aici este Sectia Multumirilor, mi-a spus incet ingerul meu. Parea a fi putin rusinat.
– De ce aici nu este de lucru?, am intrebat.

– Este dureros, a suspinat ingerul. Dupa ce oamenii primesc bucuriile, forte putini sunt aceia care trimit multumiri.
– Dar cum poate multumi cineva lui Dumnezeu pentru binecuvantarile pe care le-a primit?, am intrebat din nou.
– Foarte simplu, a raspuns ingerul. Trebuie sa spui numai atat: Iti multumesc, Dumnezeul meu!

– Dar, mai exact, pentru ce trebuie sa multumim?
– Daca ai alimente in frigider, haine pe tine, un acoperamant deasupra capului tau si un loc unde sa dormi, esti mai bogat decat 75% din oamenii acestei lumi.

– Daca ai bani in banca, in portofel si ceva maruntis intr-o tipsie, esti printre 8% dintre oamenii care duc o viata prospera.
– Daca te trezesti astazi mai sanatos decat erai ieri, esti mai binecuvantat decat toti cei care nu vor supravietui pana maine.
– Daca nu ai trait niciodata experienta fricii de razboi, a singuratatii inchisorii, a agoniei chinuirii si a sagetaturilor foamei, esti inaintea a 700.000 de oameni de pe acest pamant.

– Daca te poti ruga intr-o biserica fara sa fi atacat, arestat sau executat, te vor invidia cu siguranta in jur de 3.000.000.000 de oameni din aceasta lume.
– Daca parintii tai sunt inca in viata si sunt inca impreuna, esti un om rar.
– Daca poti tine capul sus si sa zambesti, esti o exceptie pentru toti cei care traiesc in nesiguranta si in deznadejde.

– Am inteles, am spus eu. Dar acum ce sa fac? Cum sa incep?
– Sa spui: Slava Tie, Dumnezeule, pentru toate!, mi-a spus zambind ingerul meu. Sa numeri binecuvantarile primite si sa constientizezi cat de privilegiat esti.

Citeste in continuare despre: În urmă cu ceva ani, Gigi Becali le-a oferit o garsonieră! Iată unde locuiesc acum Ioana Tufaru, Ionuț și Luca, fiul lor: Primele imagini cu casa acestora.

Sursa: bzi.ro

CITEȘTE ȘI...