Microbuz Cu 23 De Oameni La Bord, Implicat Într-Un Teribil Accident, În Germania: 7 Morți Și 16 Răniți

Un microbuz cu 23 de oameni la bord a fost implicat într-un grav accident rutier într-o zonă de sud din Germania. Bilanțul evenimentului este unul cumplit: 7 morți și 16 răniți.

Microbuz supraîncărcat cu migranți, accident mortal în Germania: 7 morți și 16 răniți

Din primele informații reiese faptul că, în noaptea de joi spre vineri, un microbuz marca Mercedes Vito se îndrepta spre Munchen. Acesta transporta peste 20 de persoane.

Șoferul încerca să evite un punct de control pe autostradă, la aproximativ 50 de kilometri de granița dintre Austria şi Germania.

Suspectând că ceva este în neregulă la această mașină, o echipă de patrulă a poliției federale germane a încercat să verifice vehiculul. Imediat, şoferul a accelerat şi a fugit.

A călcat la maxim accelerația, până la 180 km/h. Acest lucru a fost fatal pentru pasageri. Microbuzul s-a rostogolit de mai multe ori la o intersecție de pe autostrada A94, la granița Austriei cu Bavaria. Șoferul a fost arestat, notează BBC.

Accidentul din Germania s-a produs pe fondul unei creșteri a traficului de persoane, care a determinat mai multe țări din Europa Centrală și de Est să impună controale la frontieră.

În cazul de față, Poliția din Germania a spus că supraaglomerarea vehiculului a contribuit la numărul mare de morți. Printre cei decedați se află și un copil de doar șase ani. În acest vehicul, un Mercedes Vito, se aflau 23 de migranți. Asta în condițiile în care mașina avea doar nouă locuri.

Mai multe accidente cu implicații în rândul migranților, petrecute în ultima perioadă
În ultimele săptămâni, în Europa au avut loc o serie de accidente în care au fost implicați traficanți de persoane. O mașină cu plăcuțe de înmatriculare franceze despre care se crede că făcea trafic ilegal de migranți s-a răsturnat joi în Ungaria. Bilanțul: doi morți și șase răniți.

Săptămâna trecută, un vehicul s-a dat peste cap în orașul Burghausen, la granița germano-austriacă, la aproximativ 50 km de locul accidentului de vineri. Patru persoane au fost rănite.

CITEȘTE ȘI...