Medic din România: „Ieri i-am spus unei paciente că nu mai are cancer.

Bravo! Medic din România: „Ieri i-am spus unei paciente că nu mai are cancer. La o bucată bună de vreme după diagnostic, după tăierea porțiunii afectate din stomac și un tratament special de generație nouă, markerii ne-au ieșit negativi, patru biopsii din stomac nu arată nicio celulă neoplazică”

Mulți privesc cu suspiciune tratamentele clasice anti-cancer iar medicii sunt tot mai supărați că nu sunt ascultați. Nu există bucurie mai mare pentru medic atunci când salvează viața unui bolnav de cancer sau când îi vindecă total boala.

Pe Facebook, medicul Vasi Rădulescu a scris: „Ieri i-am spus unei paciente că nu mai are cancer. La o bucată bună de vreme după diagnostic, după tăierea porțiunii afectate din stomac și un tratament special de generație nouă, markerii ne-au ieșit negativi, patru biopsii din stomac nu arată nicio celulă neoplazică, imagistica nu decelează nicio determinare secundară în alt organ.

So, in your face, Olivia Steer, tu care zici că operațiile și tratamentele în cancere sunt zero!”

Medicul a revenit joi cu o postare. Vasi Rădulescu: „Ieri am scris despre o doamnă vindecată de cancer gastric și postarea a strâns peste o sută de comentarii. Dacă vă uitați prin ele, puteți lesne observa părerile unui coleg, medic de familie, care își permite într-un mod cel puțin dubios să se lanseze în afirmații grosolane, departe de orice deontologie medicală.

Cum poate populația generală să-și păstreze încrederea în sistem și-n medici, când există și astfel de cazuri? Rămân la vorba mea: respectul nu e impus de halatul alb și anii de medicină plus rezidențiat nu înseamnă automat că doctorul e și unul bun. Fiecare medic își construiește cu greu reputația și impune respectul prin ce știe, ce a învățat, felul în care comunică, ținuta sa per ansamblu.

Că există și medici care n-au nicio treabă cu medicina, asta e adevărat și e trist, foarte trist. Vă rog numai să nu vă pierdeți încrederea în noi și să vă străduiți să căutați medici buni și să-i țineți aproape. Buni profesioniști, buni comunicatori, oameni care nu condiționează, oameni care vă sunt aproape mereu. Asta vreți.

Faceți voi triajul și restul se va cerne și se va pierde”.

Sursa: despre-sanatate.info

CITEȘTE ȘI...