Klaus Iohannis a semnat. A luat o decizie majoră

Decizie majoră luată de președintele României. Decretul semnat de Klaus Iohannis va bucura întreaga țară.

Klaus Iohannis a semnat vineri, 12 noiembrie, decretul de decorare a gimnastei Nadia Comăneci cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota 10 într-o competiţie internaţională, împlineşte astăzi 60 de ani.

Cu această ocazie, președintele Klaus Iohannis a decis să-i facă un cadou, prin decorarea acesteia cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer.

„Astfel, în semn de înaltă apreciere şi recunoaştere pentru excepţionala carieră sportivă, pentru rezultatele remarcabile obţinute în calitate de reprezentantă a României, precum şi pentru implicarea în popularizarea sportului în rândul tinerei generaţii, Preşedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Ofiţer doamnei Nadia Comăneci”, este scris într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Astăzi este ziua Nadiei Comăneci
Nadia Comăneci, născută la 12 noiembrie 1961, a început gimnastica la vârsta de 5 ani, fiind selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS Flacăra Oneşti. Din 1971 a fost antrenată de Bela şi Martha Karolyi, iar la vârsta de 11 ani a câştigat primul său titlu de campioană naţională absolută. Jumătate de an mai târziu a concurat la categoria maestre, unde a ocupat locul al treilea.

CITEȘTE ȘI...