În România se respiră cel mai pur aer de pe planetă. 6 locuri spectaculoase cu efect terapeutic pe care trebuie să le vizitezi!

Deşi pare greu de crezut, în România se respiră mai bine decât în Elveţia! Ce-i drept, doar în anumite zone ale ţării, pe care le poţi transforma în destinaţii inedite pentru vacanţele tale.

Sunt locurile mioritice unde poţi face o „cură” zdravănă de aer proaspăt, dincolo de betoanele şi noxele citadine, noteaza one.ro

Vrei să scapi de poluarea din oraşul tău? Să fugi departe de betoanele încinse de caniculă şi de zgomotul infernal al claxoanelor?

Ce zici de o escapadă în locurile cu cel mai curat aer din România?

Iată care sunt zonele liniştite, cu privelişti încântătoare, unde te poţi relaxa şi unde poţi respira aer proaspăt, potrivit one.ro:

1. Poiana Mărului se află la 150 de kilometri de Timişoara şi este unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat;

2. Salina Slănic se află la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti;

3. Cluj-Napoca. Oraşul din inima Transilvaniei a fost desemnat locul unde se respiră cel mai curat aer din Europa, potrivit unui clasament întocmit de Asociaţia Respire;

4. Botoşani. Potrivit normelor impuse de Uniunea Europeană, Botoşaniul este singurul oraş din ţară care îndeplineşte regulile privind suprafaţa optimă de spaţiu verde;

5. Băile Tuşnad. Staţiunea din judeţul Harghita află la 650 de metri altitudine şi este cel mai mic oraş din ţară;

6. Breaza. Încă din anul 1928 oraşul din din judeţul Prahova este staţiune balneo-climaterică, iar aici poţi respira aer curat datorită ozonului şi ionilor negativi, cu efect terapeutic.

Citeste si despre…

Cum se prepara corect mujdeiul de usturoi dupa reteta oferita de Dr. Ovidiu Bojor

Mujdeiul de usturoi poate fi considerat un remediu natural eficient daca este preparat intr-un anumit fel. Renumitul farmacist si fitoterapeut Ovidiu Bojor recomanda pentru combaterea si tratarea parazitozelor intestinale mujdeiul de usturoi, consumat de trei ori pe saptamana.

Mujdeiul trebuie preparat astfel: peste cateii de la o capatana de usturoi, se pune o lingurita de sare grunjoasa si o lingurita de miere de albine; se freaca bine in piua de lemn sau mojar de ceramica, pana se obtine o pasta. Se pune apoi o lingura de ulei si se freaca pana se obtine o emulsie; la final se adauga 1-2 linguri de otet de mere si se amesteca bine.

Preparat astfel, sustine Ovidiu Bojor, mujdeiul poate fi folosit la asezonarea alimentelor, dar si consumat de catre cei care sufera de gastrita, uleiul protejand mucoasa gastrica. De asemenea, a doua zi respiratia nu mai miroase a usturoi.

Beneficii usturoi: Antibacterian si antifungic. O serie de studii au demonstrat ca usturoiul are puternice efecte antibacteriene si antifungice. Conform rezultatelor acestor studii, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabila de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric si cel duodenal.

Datorita efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans (cea mai frecventa ciuperca responsabila de candidoza vaginala) – agentii sai activi sulfurosi fiind capabili sa dezintegreze peretii celulari si proteinele acestei ciuperci. Antibiotic natural si antiparazitar.

Usturoiul are efect de antibiotic natural impotriva unor micro-organisme, cum ar fi: Stafilococul, E. Coli, Proteus, Pseudomonas, precum si impotriva parazitilor intestinali (limbrici, oxiuri, tenie etc) prin efectul sau antihelmintic.

Examinand efectele antivirale ale usturoiului, cercetatorii au descoperit ca alicina sulfurica, pe care acesta o contine, este eficienta, printre altele, impotriva virusului ce cauzeaza herpesul. Usturoiul este benefic in pneumopatii, iar datorita efectului de antibiotic, este indicat in cazurile de viroze, bronsite si traheite. In plus, s-a remarcat faptul ca poate atenua gripa, inflamatiile faringiene si congestiile bronhiilor.

Citeste in continuare dand click aici