„II asteptam pe pustani sa le facem „botezul”. O sa BATEM LA EI ca la covoare!” Detinutii din penitenciar tot mai FIOROSI pe tinerii care l-au snopit in BATAIE pe batranul de 66 de ani…

Camerele de supraveghere au surprins imagini șocante, cu un bătrân bătut de doi tineri, în Brașov, din cauza unor bani. Agresorii nu s-au oprit nici când bărbatul nu mai mișca. Un agent de pază a fost cel ce a reușit să îi pună pe fugă pe cei doi.

Poliția din Brașov confirmă incidentul și motivul scandalului și a bătăii.

„Agresiunea a avut loc ieri, în jurul orei 02:40 (sâmbătă, 31 martie – n.r.), în pasajul Rainbow, din municipiul Brașov, intrarea dinspre B-dul Victoriei (trecere către str. M. Kogălniceanu). Doi tineri, unul de 18 ani, din județul Botoșani, celalat de 23 ani, din județul Buzău, au agresat un bărbat de 66 ani din județul Vrancea”, a declarat agentul Gabriela Dinu, de la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov.

Cei doi tineri au fost prinşi rapid. Unul este din Botoşani, iar celălalt este din Buzău. Cercetările au arătat că victima şi agresorii se cunoşteau şi că totul a început de la o datorie. În plus bătaia a început înainte de intrarea în pasaj.

“Cei trei se cunoşteau anterior şi au intrat în conflict de la o sumă de bani. Cei doi agresori au fost surprinşi de agentul unei societăţi de pază. Au fost reţinuţi 24 de ore, iar ulterior instanţa a decis arestarea lor pentru 30 de zile. Ei sunt cercetaţi în continuare pentru lovire şi alte violenţe şi tulburarea liniştii publice. Victima a suferit vătămari pentru care necesită 16-18 zile de îngrijiri medicale”, a declarat Gabriela Dinu, purtător de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Surse din penitenciarul in care urmeaza sa fie dusi cei doi agresori au confirmat faptul ca mai multi detinuti vor sa se razbune pe  cei doi tineri, promitandu-i un „botez”  cum numai in puscarie se face.

Pentru cei mai nefamiliarizati cu termenul, va prezentam cateva tehnici prin care detinutii vechi se impun in fata noilor veniti.

Ce este „lăchirea“

Unul dintre cel mai des întâlnite ritualuri din spatele gratiilor este cel pe care deţinuţii îl numesc „lăchire“. În jargonul de penitenciar, „lăchirea“ înseamnă «spurcarea» unuia dintre colegii de cameră, de regulă cel care nu se poate impune în rândul colegilor. Acesta este considerat „lăchit“ după ce colegii săi îi pun urină sau spermă în alimente sau direct în gură.

„În penitenciar se află foarte uşor cine este «lăchit» şi cine nu. Aceşti deţinuţi sunt cei mai batjocoriţi de către ceilalţi deţinuţi, şi tot ei sunt cei care sunt cel mai adesea violaţi. În cele mai multe camere există câte un deţinut «lăchit»“, ne-a spus un gardian din Penitenciarul Iaşi, care, din motive lesne de înţeles, a dorit să îşi păstreze anonimatul. Acesta ne-a mai spus că cele mai odioase cazuri de acest gen au loc în sectorul dedicat „bighidiilor“, cum sunt cunoscuţi în penitenciar infractorii tineri.

„Acolo sunt şi cele mai mari probleme, unde sunt cei foarte tineri, puştani de 18-20 de ani. Ei sunt cei mai răi“, ne-a mai spus gardianul. Acesta ne-a mai relatat că cele mai multe victime refuză să reclame faptele abominabile şi inumane la care sunt supuse, întrucât în penitenciar „turnătorii“ nu sunt văzuţi cu ochi buni de colegi.

Vom reveni cu amanunte.

Intre timp va mai prezentam odata imaginile care au oripilat efectiv Romania prin cruzimea lor. Atentie, va acest video va poate afecta emotional:

 

CITEȘTE ȘI...