Iată o rețetă simplă și clasică pentru prepararea coniacului de casă:

Iată o rețetă simplă și clasică pentru prepararea coniacului de casă:

Ingrediente:

 • 1 litru de vin roșu bun și robust (preferabil cu o concentrație mare de alcool)
 • 200g de zahăr brun
 • Coaja rasă de la o lămâie și o portocală
 • 1 baton de scorțișoară
 • 3 cuisoare
 • O bucățică mică de ghimbir proaspăt (opțional)
 • 1 vârf de cuțit de nucșoară măcinată

Instrucțiuni:

 1. Într-o cratiță mare sau o oală, combinați vinul roșu cu zahărul brun și aromele: coaja de lămâie și portocală, scorțișoara, cuisoarele și, dacă doriți, ghimbirul proaspăt ras și nucșoara măcinată.
 2. Puneți cratița pe foc mediu și încălziți amestecul până când zahărul se dizolvă complet, amestecând din când în când. Nu lăsați amestecul să fiarbă.
 3. După ce zahărul s-a dizolvat, acoperiți cratița și lăsați amestecul să se răcească complet la temperatura camerei. Lăsarea aromei să se infuzeze în vin este crucială pentru a obține un coniac delicios.
 4. După ce amestecul s-a răcit complet, transferați-l într-o sticlă de sticlă sau într-un recipient etanș și păstrați-l într-un loc întunecat și răcoros pentru o perioadă de cel puțin o săptămână, dar ideal ar fi să lăsați să se maturizeze timp de cel puțin o lună. Cu cât sticla stă mai mult, cu atât aromele se vor amesteca mai bine și coniacul va deveni mai fin și mai echilibrat.
 5. După perioada de maturizare, coniacul de casă este gata de servit! Turnați-l în pahare mici și savurați-l cu plăcere alături de prieteni sau familie.

Acest coniac de casă simplu și delicios este perfect pentru a vă bucura de o aromă rafinată și un gust bogat, fără a fi nevoie să cheltuiți o avere pe o sticlă de brand. Savurați-l cu moderație și bucurați-vă de fructul muncii voastre!

CITEȘTE ȘI...