Iată Cum Să Cultivi Acasă Mandarine.

Mandarinele, aceste fructe mici și aromate, sunt recunoscute pentru gustul lor delicios și valoarea lor nutrițională.

Ele reprezintă o sursă importantă de vitamine, în special vitamina C, esențială pentru întărirea sistemului imunitar.

Pentru a le cultiva singur, puteți utiliza semințe spălate sau cumpărați câteva. Alegeți un ghiveci de dimensiuni medii cu gaură de drenaj. Adăugați pietre în fund pentru drenaj, apoi nisip pentru o circulație mai bună a aerului.

Pregătiți un amestec de sol bogat în humus, incluzând perlit, turbă sau compost. Udați solul și așteptați până când atinge o umiditate adecvată, evitând îmbibarea cu apă.

Plantați cu grijă semințele în sol și acoperiți-le cu un centimetru de pământ de ghiveci. Astfel, veți putea să vă bucurați de propriile mandarine, fără a utiliza pesticide dăunătoare.

Aplicați o folie de plastic transparentă pe oală pentru a menține umiditatea (puteți înfășura oala într-o pungă de plastic). Procesul de germinare va fi doar mai rapid.

Asigurați-vă că vasul este într-un loc cald. Așa că evitați lumina soarelui, puneți borcanul într-un loc unde temperatura este suficient de ridicată.

Adăugați puțină apă în mod regulat. Scopul este ca pământul să nu fie niciodată uscat, dar niciodată umed. Numără aproximativ 20 de zile înainte de a observa primele lăstari.

Când vedeți aceste prime apariții, puteți îndepărta folia de plastic și așezați oala într-un loc luminos. Acest lucru nu este același lucru cu expunerea la soare.

Vin lunile de primăvară și de recoltare, când va trebui să adăugați compost în plantă de trei ori pe lună. Preferați un îngrășământ sub formă lichidă, compus dintr-o bună concentrație de zinc, magneziu și fier.

Aceștia sunt pașii. Cu timpul, vei vedea un copac care crește încetul cu încetul. Va deveni mai ferm și va avea frunziș bun. În acest caz, va trebui să îi oferiți un recipient mai mare, în care să-l puteți muta.

Vei continua să faci același lucru pe măsură ce copacul tău crește în dimensiune și înălțime. Desigur, trebuie să aveți în vedere că are nevoie de o anumită umiditate în funcție de dimensiunea sa. De asemenea, dacă locuiești într-u

CITEȘTE ȘI...