I-au murit ambii părinţi, iar el a rămas cu un credit de 17.000 de euro! Dacă nu plăteşte datoria rămâne pe drumuri! Povestea băiatului care a impresionat o ţară întreagă: „Şi eu cu cine rămân?” Incredibil prin ce poate să treacă băiatul! Il ajutam si noi ?!

Ioan, un băiat de 17 ani din Cluj, a rămas orfan. Adolescentul a primit cumplita veste chiar de Bobotează, iar de atunci viaţa lui s-a schimbat complet. După decesul fulgerător al mamei ei, Ioan a rămas şi cu o datorie de 17.000 de euro, pe care nu are cum s-o plătească. În ajutorul lui a sărit Ioana Nicolae, soţia lui Mircea Cărtărescu, care şi-a îndemnat prietenii virtuali să strângă bani pentru a-l ajuta pe băiat.

În urmă cu opt ani, Ioan şi-a pierdut tatăl. Bărbatul suferea de cancer pulmonar. Anul acesta, adolescentul şi-a pierdut mama, din cauza aceleiaşi boli cumplite care i-a „furat” şi tatăl. Băiatul a rămas cu un credit de 70.000 de lei (17.000 de euro), iar dacă nu îl va plăti, va rămâne pe stradă.

„Şi eu cu cine rămân?” a spus Ioan când, de Bobotează, i s-a dat vestea. Şi-a oprit ochii pe singura făptură din apartament, un căţel. Mama lui tocmai murise de cancer pulmonar. În urmă cu opt ani, când el abia împlinise zece, murise şi tatăl, tot de cancer pulmonar. Ambii părinţi lucraseră în trecut la Napochim, fabrica de mase plastice din Cluj. Ioan a crescut cu mama, o femeie demnă şi preţuită de toţi cei ce-o cunoşteau. Acum, când el a ajuns în clasa a douăsprezecea, ea nu mai este. El încă nu poate crede. Îşi descoperise boala târziu, în numai trei luni s-a stins. Cum aveau un credit mai vechi – pentru izolarea termică a micului apartament în care trăiau -, mama s-a gândit să-l stingă, aşa că-n decembrie a mai făcut un împrumut. O parte din bani, şi-a zis, aveau să-i folosească la spital. Suma, oricum irelevantă, n-a contat, în mai puţin de-o lună, i s-a sfârşit şi ei viaţa. Ioan a rămas cu un căţel şi cu un credit de aproximativ 70.000 de lei (17.000 euro).

Dacă nu-l va plăti cât mai repede, nu va dura mult şi banca îi va lua apartamentul. Vecinii din bloc, martori ai dramei, au strâns o parte din bani. Profesorul universitar care se ocupă de caz a mai reuşit să sensibilizeze cunoscuţi, studenţi şi câţiva enoriaşi ai bisericii unde mama lui Ioan cântase în cor. S-au adunat până acum 27. 000 de lei. Dar mai e nevoie de încă 43.000 de lei. Am aflat întâmplător de această tragedie şi vreau foarte mult să-l ajut pe Ioan. Când ţi-au murit ambii părinţi şi ai o pensie de urmaş din care nu ştii dacă-ţi mai poţi permite sau nu boabele pentru căţel, cum să-ţi dai bac-ul, cum să-ţi duci mai departe studiile, cum să-ţi începi temeinic viaţa? Vă rog, de aceea, sprijiniţi-mă în acest gând al meu! Contează şi cea mai mică donaţie. Dacă suntem mulţi, vom reuşi ca Ioan să nu fie aruncat în stradă. Uitaţi-vă la zâmbetul mai vechi al lui Ioan şi gândiţi-vă că de la începutul anului nu-l mai are. Şi poate nu-l va mai avea vreodată.

Încă nu există un cont în euro, dar sper să se facă azi sau mâine. Iertaţi-mi această lungă postare, dar n-am ştiut cum s-o fac mai scurtă, uneori suferinţa nu încape în vorbe. Ajută orice share, daţi share!

Later edit 2: m-aţi emoţionat foarte tare prin solidaritate; azi aţi donat, până acum o oră, 11.800 lei. Şi incă nu aveam contul în euro. Vă mulţumesc din suflet.”, a scris Ioana Nicolae, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI...