Hreanul – aliment pentru creier, inimă și oase – iată cum se consumă corect
In crizele de tuse se inghite cate o lingurita dintr-o compozitie formata din hrean ras amestecat cu zahar si lasat o jumatate de zi intr-un loc calduros.
Cura nu trebuie sa dureze mai mult de o luna, deoarece în cantitati mari hreanul este iritant.
Analgezicul natural.
Hreanul este recomandat si impotriva racelii si gripei. Inca de la primele simptome este bine sa consumi hrean in salate, langa o friptura sau chiar proaspat, iar senzatia de nas infundat va disparea.
Hreanul este un leac foarte bun si in cazul durerilor de cap, fiind un adevarat analgezic. In acest caz il poti folosi sub forma de comprese aplicate pe frunte.
Impotriva reumatismului.
Ca tratament intern, hreanul este recomandat si persoanelor care sufera de reumatism sau guta.
Intr-o cana cu lapte cald se adauga una sau doua lingurite de hrean ras foarte fin. Acest preparat se bea pe stomacul gol, o data sau de doua ori pe zi. Tratamentul trebuie sa dureze aproximativ trei saptamani.
Stimuleaza apetitul.
Daca nu ai pofta de mancare, consuma hrean. Substanta care da gustul picant al hreanului creste secretia de suc gastric si reda pofta de mancare persoanelor anemice sau anorexice.
Pentru un efect deosebit trebuie consumat hrean ras amestecat cu putina miere. Se ia cate o lingurita, de trei ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa.
Ajuta memoria. Hreanul este bogat in vitamine din complexul B, necesare pentru functionarea sistemului nervos si pentru imbunatatirea memoriei.Are si actiune tonifianta si de scadere a colesterolului, dar este foarte bun si pentru mentinerea sanatatii pielii si a parului.
Recomandam si…
Măcar odată in viaţă încearcă această reţetă ! Un chec simplu şi delicios – fin şi aromat!
O rețetă simplă de chec pe bază de lapte. Prăjitura este cu cacao, dar o puteți pregăti și fără, gustul rămâne la fel de minunat. De asemenea, din acest aluat puteți face și brioșe, scurtați doar timpul coacerii.
Ai nevoie de următoarele ingrendiente care sunt :
-350 gr de făină ,250 gr de unt moale sau margarină ,4 ouă ,100 ml de lapte sau apă ,200 gr de zahăr ,1 linguriță de zahăr vanilat, -¼ linguriță de sare ,2 lingurițe praf de copt ,1 lingură cu vârf de cacao – opțional.
MOD DE PREPARARE:
1.Puneți untul moale în vasul mixerului, adăugați zahărul, apoi zahărul vanilat și amestecați.
2.Adăugați ouăle pe rând, mixând bine după fiecare.
3.Adăugați sare și lapte, amestecând la viteză mică.
4.Combinați făina cernută cu praful de copt și încorporați treptat amestecul. Mixați la viteză mică. Aluatul trebuie să fie vâscos și aerat în același timp.
5.Transferați o parte din aluat și amestecați-l cu cacao.
6.Luați forma de copt și o ungeți bine cu ulei sau unt.
7.Adăugați câte 2 linguri de fiecare tip de aluat, alternându-le.
8.Nivelați cu lingura, să nu fie spații goale, și agitați puțin forma.