Ghimbirul – Elimină mucusul din plămâni într-o singură noapte și vindecă tusea

Ingrediente necesare:

-1 lingură de ghimbir proaspăt sau praf de ghimbir
-făină
-ulei de măsline
-miere de albine
-servețele și bandă adezivă

 

Mod de preparare al remediului:

Pentru inceput amestecam făina și mierea, dupa care se adaugă ghimbir și ulei de măsline. Amestecam din nou și se pune amestecul pe un servețel pe care trebuie să îl infasuram în tifon.

Apoi fixam compresa rezultata pe piept cu bandă adezivă. Copilasul trebuie să țină compresa timp de 3 ore înainte de culcare. Adulții pot ține compresa peste noapte.

Trebuie sa tii cont de faptul că vei transpira destul de mult. Această compresă nu are efecte negative, cu toate acestea, copiii au pielea sensibilă, deci trebuie să aveți grijă.

Notă informativa: se poate folosi și folie de aluminiu și / sau adăuga ulei de nucă de cocos în loc de ulei de măsline. Rezultatele sunt foarte bune, efectele sunt imediate.

Nota informativa 2: Acest articol este transmis in scop informativ si va recomandam sa apelati la un (medic) specialist inainte de a incepe orice tratament.

Multa sanatate!

Infromatii utile despre Ghimbir

Ghimbirul este o rădăcină comestibilă cunoscută atât pentru aroma și gustul său distinct, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Iată câteva informații cheie despre ghimbir:

1. Originea: Ghimbirul este originar din Asia de Sud-Est, dar a fost răspândit în întreaga lume ca o plantă cu proprietăți culinare și medicinale.

2. Descriere: Rădăcina de ghimbir are o textură tare și o culoare maro sau galbenă, cu o carne suculentă. Ghimbirul proaspăt are o aromă puternică și picantă.

3. Utilizare culinară: Ghimbirul este un ingredient versatil în bucătărie. Este folosit pentru a adăuga aromă și savoare la o varietate de preparate, inclusiv curry-uri, sosuri, supe, ceaiuri și deserturi. De asemenea, este un ingredient cheie în bucătăria asiatică.

4. Beneficii pentru sănătate:
– Proprietăți antiinflamatorii: Ghimbirul conține compuși cu puternice proprietăți antiinflamatorii, ceea ce îl face util în tratarea durerilor și inflamațiilor.
– Antiemețic: Ghimbirul este cunoscut pentru capacitatea sa de a ameliora greața și vărsăturile, fiind adesea folosit în timpul sarcinii sau în caz de răul de mașină.
– Stimulează digestia: Ghimbirul poate ajuta la ameliorarea digestiei și la reducerea disconfortului gastric. Este adesea consumat sub formă de ceai după masă.
– Imunitate: Datorită conținutului de antioxidanți, ghimbirul poate contribui la întărirea sistemului imunitar.

5. Forme de consum: Ghimbirul poate fi consumat sub mai multe forme, inclusiv ghimbir proaspăt, pulbere de ghimbir, suc de ghimbir, sau chiar ca suplimente alimentare. Ceaiul de ghimbir este o băutură populară pentru a beneficia de proprietățile sale.

6. Atenție: Consumul excesiv de ghimbir poate provoca iritații stomacale și trebuie evitat în anumite situații, cum ar fi înainte de o intervenție chirurgicală sau dacă se iau medicamente anticoagulante. Este întotdeauna bine să consultați un specialist înainte de a introduce în mod semnificativ ghimbir în dieta dvs., mai ales dacă aveți afecțiuni medicale preexistente.

Ghimbirul este o rădăcină uimitoare, atât din punct de vedere culinar, cât și din perspectiva beneficiilor pentru sănătate, și este apreciat în bucătăria și medicina tradițională de secole.

CITEȘTE ȘI...